Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ



Το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη," παρά τις δυσκολίες λόγω των
ημερών, κάλεσε τους εργαζόμενους και βγήκε για διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Κοζάνης ώρα 7.00 μμ. Γιατί πλέον και το θανατηφόρο Εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας έγινε υπόθεση ρουτίνας, περνάει σαν μην έγινε τίποτα, κρίμα τον καημένο και τέλος. Μεγάλη απόδειξη γι αυτό είναι ότι η ΔΕΗ δεν έστειλε ούτε καν εκπρόσωπο στην κηδεία του άτυχου συναδέλφου, κρίνοντας ότι και αυτή η εθιμοτυπική παρουσία είναι περιττή. Κοντεύουμε να ουδετεροποιηθούμε ακόμα και στο θάνατο των συναδέλφων μας. Απόδειξη ότι δεν προκηρύχθηκε για άλλη μια φορά απεργία, στάση εργασίας, διαδήλωση, διαμαρτυρία ούτε από τη ΓΕΝΟΠ, ούτε από.. τα μεγάλα Πρωτοβάθμια Συνδικάτα. 
Από το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη" μοιράστηκε προκήρυξη και έγιναν ανακοινώσεις από μικροφωνική για το θανατηφόρο και καταγγέλθηκαν οι υπαίτιοι.
 Το κέρδος, η απελευθέρωση ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση σκοτώνει. Απαιτήθηκε πιστή τήρηση των μέτρων Ασφάλειας, γενναίες προσλήψεις προσωπικού για να σταματήσει η εντατικοποίηση, 5η βάρδια και ανθρώπινα ωράρια στα Ορυχεία. Να γίνει επιτέλους τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Περιοχή γιατί για τα Ορυχεία δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός.
 Να καταργηθεί το δουλεμπόριο και οι αμέτρητες εργολαβίες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου