Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Συμπαράσταση Σπάρτακου στους Γάλλους εργαζόμενους

Με την εξής ανακοίνωσε εξέφρασε ο Σπάρτακος την στήριξή του προς τους εργαζόμενους που απεργούν στη Γαλλία:
Την μορφή χιονοστιβάδας έχει πλέον λάβει η οργανωμένη επίθεση, σε επίπεδο Ευρώπης, ενάντια στους εργαζόμενους που θίγονται κατάφορα, βάναυσα και αντιδημοκρατικά μέσα από τις διαφόρου είδους μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις που προσπαθούν, ο ένας μετά τον άλλον, οι «ηγέτες» διαφόρων χωρών να εφαρμόσουν δια ροπάλου.
Μετά τους συνάδελφους μας στη Σλοβενία που οδηγήθηκαν σε πολυήμερο απεργιακό αγώνα εξαιτίας μίας σειράς από μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά κα της έλλειψης συμμόρφωσης με τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, την σκυτάλη έλαβε ο εργαζόμενος κόσμος στη Γαλλία, όπου κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Φρανσουά Ολάντ.
Στις διαδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, συμμετέχουν..
πλέον και οι εργαζόμενοι στις πυρηνικές εγκαταστάσεις που μπήκαν στον χορό τον απεργιακών κινητοποιήσεων, με την απεργία στους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Γαλλία να στερεί τη χώρα από ηλεκτρικό φορτίο 4.000 MW.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου Πρωθυπουργού, «Μπορούν πάντα να υπάρξουν τροποποιήσεις, βελτιώσεις» ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο «της αλλαγής πλαισίου» ή απόσυρσης του νομοσχεδίου».
Η «ατάκα» του Γάλλου Πρωθυπουργού, πασίγνωστη και αναγνωρίσιμη.
Την ακούμε χρόνια τώρα και στην χώρα μας όπου τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της εργασίας, υπέστην και εξακολουθεί να υφίσταται μία άνευ προηγουμένου άδικη, χωρίς ισορροπίες και όρια, επίθεση και με εμφανέστατες τις επιπτώσεις της.
Το έγκλημα ενάντια στον κόσμο της εργασίας είναι πολύ καλά οργανωμένο με τη διαφορά ότι, οι απανταχού ηγέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ και δεν θα καθίσουμε ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την χαριστική βολή.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Γάλλων συναδέλφων, καλώντας τον κόσμος της εργασίας σε επαγρύπνηση και διαρκή μάχη.
Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην επιτρέψουμε στις δήθεν μεταρρυθμίσεις τους να μας απορυθμίσουν τελείως. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου