Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Φώτης Νικολόπουλος: Βρεθήκαμε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ



 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΑΔΜΗΕ


"Η εφαρμογή του αριστερού νεοφιλελευθερισμού που μαστίζει την κοινωνία, στέλνοντας την στην απόγνωση και το μαρασμό, δεν βρίσκει δυστυχώς ούτε έναν επικριτή από τις ιδεολογικά προσκείμενες και φιλοκυβερνητικές παρατάξεις του Ομίλου ΔΕΗ".
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,



Έφτασε η στιγμή όπου οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν ελεύθερα τη βούλησή τους

στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ.

Η συμμετοχή εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των επιχειρήσεων είναι κατάκτηση των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί εδώ και δεκαετίες συνήθη πρακτική εταιρικής διακυβέρνησης σε όλες τις χώρες. Η συμμετοχή στις εκλογικές αρχαιρεσίες είναι καθήκον όλων μας, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν τη φωνή των εργαζομένων και υποτάσσονται στα κελεύσματα των οικονομικών συμφερόντων που βυρσοδεψούν στον τομέα της ενέργειας. Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, δίνει το παρόν σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, έχοντας ως ακρογωνιαίο λίθο στις αρχές και τα πιστεύω της, να ξεχνά αυτά που μας χωρίζουν και να μάχεται για..
αυτά που μας ενώνουν. Για μας η στήριξη των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων είναι το υπέρτατο καθήκον, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις υπέρ των ιδεολογικών και.. κομματικών συμφερόντων, όπως δυστυχώς έπραξαν άλλες παρατάξεις, που τώρα ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία και αμεροληψία, προς «άγραν ψήφων».

Η ΔΑΚΕ/ΑΔΜΗΕ δεν λειτούργησε ποτέ ευκαιριακά, καιροσκοπικά και συγκυριακά και αυτή της η πρακτική είχε παραταξιακό κόστος, το οποίο δεν λειτούργησε ως τροχοπέδη στο να αγωνίζεται και να μάχεται διαχρονικά, όπως έχει αποδείξει, για το συμφέρον των όλων και όχι του εμείς.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία προσπαθήσει να θίξει τα συμφέροντα του συνόλου του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ. Έτσι λειτουργούσαμε πάντα και για αυτό σήμερα σας κοιτάζουμε στα μάτια και  ζητάμε τη στήριξη σας, γιατί ως παράταξη δεν έχουμε να απολογηθούμε για πρακτικές του παρελθόντος, ξένες προς εμάς, που αμαύρωσαν την εικόνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στον Όμιλο ΔΕΗ.







Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από τη στάση μας σε κομβικά σημεία που  στιγμάτισαν το μέλλον της Επιχείρησης και του προσωπικού της, όπως :

·         Δεν ψηφίσαμε τη διάσπαση της ΔΕΗ, μιας διάσπασης που τώρα ζούμε τα αποτελέσματά της, αρχής γενομένης με την τύχη του ΑΔΜΗΕ.



·         Δεν ψηφίσαμε ποτέ και σε κανένα όργανο την πώληση του ΑΔΜΗΕ, αλλά αντιθέτως ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. μαζί με την ΓΕΝΟΠ έκαναν ακόμη και αγωγή στην ίδια την διοίκηση της εταιρίας.



·         Δεν ψηφίσαμε την μνημονιακή Σ.Σ.Ε. του 2012 που επικαιροποίησε τα μνημόνια στον Όμιλο ΔΕΗ και περιέκοψε κατά 40% τους μισθούς μας.



·         Δεν ψηφίσαμε την ίδρυση νέας εταιρίας από κοινού στην εμπορία.



·         Δεν ψηφίσαμε την παραχώρηση ταμειακών διαθέσιμων του ταμείου μας.



Βρεθήκαμε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, της Μικρής ΔΕΗ και του Ασφαλιστικού μας φορέα, κόντρα στην τότε ιδεολογικά συγγενική διακυβέρνηση της χώρας.

Σήμερα, αντιθέτως, η εφαρμογή του αριστερού νεοφιλελευθερισμού που μαστίζει την κοινωνία, στέλνοντας την στην απόγνωση και το μαρασμό, δεν βρίσκει δυστυχώς ούτε έναν επικριτή από τις ιδεολογικά προσκείμενες και φιλοκυβερνητικές παρατάξεις του Ομίλου ΔΕΗ.



Σήμερα, η πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση του τόπου, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο και συντάσσει το 4ο, στο οποίο προβλέπεται η πώληση του ΑΔΜΗΕ, πιθανότατα στο 100%, εάν δεν εφαρμοστεί αυτό το ερμαφρόδιτο σχέδιο που περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός  του 51%-49%.



Πώληση του 17% της ΔΕΗ και κατακερματισμός της μέσω των «αριστερών» κοινοπρακτικών σχημάτων, που παραδίδει το μεγαλύτερο μέρος της Παραγωγής και της Εμπορίας στους ιδιώτες.



Αγαπητοί συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,



Με απόλυτο σεβασμό προς την Εταιρεία και το πρόσωπό σας, το προηγούμενο μικρό χρονικό διάστημα που σας εκπροσωπούσα στο Δ.Σ. της Επιχείρησής μας, αγωνίστηκα για να φέρω εις πέρας βασικά ζητήματα που μας απασχολούν όλους, όπως :



·         Η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας, για την παροχή υπηρεσιών προληπτικού ελέγχου και κάλυψης ατυχημάτων προσωπικού ΑΔΜΗΕ. με τη Διακήρυξη ΔΑΠΜ-41611/10.05.2016.



·         Η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του στόλου των αυτοκινήτων της Εταιρείας μας.



·Πετύχαμε, ως Δ.Σ.,  την έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο την πρόσληψη 76 υπαλλήλων κατηγορίας: Τ1, Τ4, ΔΟ1,ΔΟ3 και προσπαθούμε για την πρόσληψη και άλλων κατηγοριών προσωπικού.



·         Κατέθεσα στο Δ.Σ. της Εταιρείας αιτιολογημένη έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ πρέπει να εξαιρεθούν από το πλαφόν, με βάση το Ν. 4354/15 άρθρο 28 παρ.1& 2.



Αγαπητοί συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,



Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που αναπτύχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την αμερόληπτη και ενωτική μου στάση, κατά το διάστημα της πρώτης μου θητείας στον ΑΔΜΗΕ.



Συμμετέχουν υποψήφιοι από όλες τις δραστηριότητες και βαθμίδες της Εταιρείας, με επαγγελματική, κοινωνική παρουσία και προσφορά.



Είμαστε η εγγύηση της ευθύνης, του μέτρου των σταθερών απόψεων.

Θέλουμε ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας, των αξιών και των αρχών μας.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι : ευθύνη, αξιοπρέπεια, σταθερότητα απόψεων και έχοντας ως αρχή τις αξίες μας και πνεύμα αγωνιστικότητας για να διεκδικήσουμε:

·         Τον Όμιλο ΔΕΗ και φυσικά τον ΑΔΜΗΕ με το σημερινό νομικό καθεστώς για πάντα.



·         Την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.



·         Την οριοθέτηση του ρόλου της ΡΑΕ



·         Την πρόσληψη τακτικού προσωπικού



·         Την άρση των μισθολογικών αδικιών (πλαφόν κ.α.).



·         Τη διατήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.



·         Την ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία της Εταιρείας μας.



Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο των εξελίξεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τον ΑΔΜΗΕ να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς είναι η «πολύφερτος νύφη» στον Όμιλο ΔΕΗ και έχει ανοίξει την «όρεξη» των ιδιωτών ανταγωνιστών μας, με ότι αυτό σημαίνει για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.



Η Επιχείρησή μας, έχει νευραλγικό ρόλο στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ελέγχει τους παραγωγούς, αλλά κυρίως τους ενεργειακούς διαδρόμους ηλεκτρικής ενέργειας στην πολύπαθη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.



Για μας το μοντέλο ΙΤΟ πρέπει να παραμείνει έως έχει, αν και είχαμε διαφωνήσει ως παράταξη στη διάσπαση της ΔΕΗ, αλλά κοιτώντας το παρόν, το μέλλον και το συμφέρον του ΑΔΜΗΕ και των εργαζομένων του, θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε την περεταίρω ιδιωτικοποίηση του.



Οφείλουν οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι το μοντέλο ΙΤΟ είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 72, αλλά αυτό αποκρύπτεται από τις κυβερνήσεις, γιατί απλά αυτές πειθαρχούν στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας μας.



Όλα αυτά τα αποκρύπτει τεχνηέντως ο αριστερός νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός ωχαδερφισμός και αλλάζοντας τα λόγια νομίζουν ότι αλλάζουν πολιτικές, παραπλανώντας την κοινωνία.



Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα για την Επιχείρηση από την οποία ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας.



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες



Σας καλώ να συμμετέχετε και να γίνετε και εσείς



συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια, ΓΙΑΤΙ





ΟΛΟΙ



ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Μια υπόσχεση μπορώ να σας δώσω:



Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις ΓΙΑ ΕΣΑΣ



-  Γιατί είμαι ένας από ΕΣΑΣ



-  Γιατί αυτό επιτάσσουν οι ΑΡΧΕΣ και οι ΑΞΙΕΣ μου



Ο εκπρόσωπος σας στο Δ.Σ. θα συνεχίσει να είναι η ισχυρή “φωνή” σου στη Διοίκηση της ΑΔΜΗΕ



Συμμετέχουμε μαζικά και ψηφίζουμε





Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Φώτης Νικολόπουλος

Αρχειοθήκη ιστολογίου