Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Κόκκινη γραμμή για ΑΔΜΗΕ και άλλα επτά σημεία της αξιολόγησης

«Κόφτη» βάζει το Μέγαρο Μαξίμου στις ουρές της αξιολόγησης που λειτουργούν ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Τις κόκκινες γραμμές περιγράφει, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες των Νέων, με επιστολή του προς τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες, είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει το σύνολο των..
εκκρεμοτήτων, οι οποίες είναι περίπου 150 αλλά στην πλειονότητά τους αφορούν διορθώσεις σε διατυπώσεις - ωστόσο δεν ανταποκρίνεται σε οκτώ σημεία αιχμής.
Ενα από αυτά αφορά τα ενεργειακά καθώς οι θεσμοί ζητούν επακριβώς από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά εκείνο για τον ΑΔΜΗΕ. Επί της ουσίας ζητούν η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ για το ενδεχόμενο αποτυχίας του σχεδιασμού της.


http://energypress.gr/news/tsakalotos-kokkini-grammi-gia-admie-kai-alla-epta-simeia-tis-axiologisis

Αρχειοθήκη ιστολογίου