Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Προκλητική ενέργεια από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής

Σε μία άκρως προκλητική και αντεργατική πράξη προέβη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα με επιπόλαιο και απαράδεκτο τρόπο κατήγγειλε σύμβαση εργασίας και προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης που απασχολείται στο Ε.Κ. Κομοτηνής, η οποία επίσης είναι και ενεργή συνδικαλίστρια!
Παράλληλα δημιουργεί ερωτηματικά η στάση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κομοτηνής να λάβει τέτοια βιαστική απόφαση, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διαφορές μεταξύ της απολυμένης συνδικαλίστριας και του εργοδότη της, του Ε.Κ.Κομοτηνής δηλαδή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ουσιαστικά ασπάζεται
ένα πρόσωπο αυταρχικό, καταχρηστικό και εκδικητικό.
Σε μία περίοδο που οι συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουν να είναι η ασπίδα σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία  ορισμένοι πράττουν τα ακριβώς αντίθετα και ανοίγουν κερκόπορτες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ορέξεις όλων εκείνων που καθημερινά συκοφαντούν το Σ/Κ ενώ ταυτόχρονα υιοθετούνται έμμεσα οι κατηγορίες για αδράνεια και συμπόρευση με τις μνημονιακές πολιτικές.
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόλυση, να εξετάσει ξανά και με νηφαλιότητα την εν λόγω υπόθεση και να σταματήσει να υπονομεύει αναίτια τον θεσμό και την συνδικαλιστική δράση των μελών του.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου