Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συναγερμός για την άνοδο της στάθμης του νερού στη λίμνη Κρεμαστών

Για την αντιμετώπιση της ανόδου της στάθμης του νερού σε επίπεδα συναγερμού, στη λίμνη Κρεμαστών, ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, ο υπεύθυνος για τα φράγματα από πλευράς ΔΕΗ, κ. Αργυράκης.
Η στάθμη έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο στα χρονικά, παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια της ΔΕΗ δουλεύουν σε πλήρες φορτίο. 

Ως λύση προκρίνεται το ήπιο άνοιγμα των υπερχειλιστών προκειμένου να αποφευχθεί το έσχατο μέτρο του πλήρους ανοίγματός τους, που θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στον κάτω ρου του
Αχελώου, όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα.
Σημειωτέον πως η ΔΕΗ Α.Ε. έχει ανακοινώσει πως λόγω της συνέχισης των  αυξημένων εισροών στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα καθιστούν αναγκαία την αυξημένη Υδροηλεκτρική Παραγωγή για την τρέχουσα περίοδο. Συγκεκριμένα τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες βρίσκονται στα επίπεδα των 2960 Gwh, αυξημένα κατά περίπου 18,5% έναντι των αποθεμάτων του μέσου όρου της τριετίας 2015–2017 (περίπου 2.497 Gwh) και κατά περίπου 16,2% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου (περίπου 2.546 GWh).
Στην συνάντηση με τον κ. Αργυράκη, ο κ. Βαρεμένος ζήτησε εξάλλου   να ανανεωθεί με κάθε τρόπο η παραχώρηση της λίμνης Καστρακίου στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι για τη διοργάνωση σημαντικών events. Ζήτησε, επίσης, την παροχή συγκεκριμένης τεκμηρίωσης από τη ΔΕΗ προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του θέματος, που απασχολεί και κάποιες άλλες περιοχές της χώρας.

(agrinionews.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου