Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Καραγκούνης: Προβληματική διαχείριση υδάτινων πόρων στα φράγματα του Αχελώου

Για «προβληματική διαχείριση υδάτινων πόρων στα φράγματα του ποταμού Αχελώου» κάνει λόγο ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε Ερώτησή του, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Όπως αναφέρει, από τις αρχές Μαρτίου παρατηρείται έντονο πρόβλημα με τη διαχείριση των υδάτινων όγκων στα φράγματα του Αχελώου. Υπάρχουν καταγγελίες από τους αγρότες της περιοχής ότι η ΔΕΗ, υπεύθυνη για τη διαχείριση και τη λειτουργία των φραγμάτων, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή της Παραχελωίτιδας.
Μάλιστα, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μετατρέποντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε λίμνες ενώ αντίστοιχο φαινόμενο είχε λάβει χώρα και προ επταετίας καταστρέφοντας
τους καλλιεργητές της περιοχής
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Καραγκούνης, ερωτά τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει ώστε η όποια αποδέσμευση υδάτων από τη ΔΕΗ να μην προκαλέσει προβλήματα στους αγρότες της περιοχής και τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση των καλλιεργητών από ζημιές που ήδη προκλήθηκαν και προκαλούνται καθημερινά με υπαιτιότητα της ΔΕΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου