Στα… πόδια της αρχίζει να στέκεται και πάλι η Χαλκιδική, μια εβδομάδα μετά τη φονική καταιγίδα, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συνδρομή των συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας. Ήδη έχουν αποκατασταθεί σοβαρές βλάβες σε 155.000  ρολόγια της ΔΕΗ σε όλη τη Χαλκιδική, επί συνόλου 157.000 με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ηλεκτροδότηση να έχει επανέλθει στο 98%, καλύπτοντας όλες τις περιοχές που χτυπήθηκαν από την καταιγίδα. Ενδεικτικό της ταχύτητας, με την οποία δούλεψαν τα συνεργεία για την ηλεκτροδότηση είναι ότι μέσα σε 36 ώρες αποκαταστάθηκαν πολύ
σοβαρές βλάβες σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, όταν σε αντίστοιχα συμβάντα σε Αμερική και Ευρώπη, χρειάστηκαν τουλάχιστον δέκα μέρες.
Στην πρόοδο των εργασιών σε Κασσάνδρα και Σιθωνία, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή τις εγκρίσεις κονδυλίων που ζήτησαν οι αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς και Χαλκιδικής, σχετικά με τις έκτακτες ανάγκες που ίσχυσαν από τις 10 Ιουλίου στη Χαλκιδική και από μέσα Ιουνίου στο Κιλκίς, για την αποκατάσταση των βλαβών που σημειώθηκαν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
«Η αποκατάσταση που έγινε στη Χαλκιδική ήταν πρωτοφανής, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Έγινε αποκατάσταση σε πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά, μέσα σε 36 ώρες, όταν σε αντίστοιχα συμβάντα. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλευαν δεκάδες μηχανήματα όλη τη νύχτα, ενώ εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρείχαμε φωτισμό ώστε να μπορούν να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για να γίνει πολύ γρήγορα η αποκατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή το 98% της Χαλκιδικής πλέον ηλεκτροδοτείται κανονικά χωρίς προβλήματα».

https://www.makthes.gr/