Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

285 χιλιάδες νοικοκυριά άλλαξαν πάροχο ρεύματος στο πρώτο εξάμηνο του 2020

 

Θοδωρής Παναγούλης

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τα στατιστικά των μετακινήσεων στην λιανική αγορά ρεύματος που έχει στη διάθεσή του το energypress και αφορούν την τελευταία πενταετία κατά την οποία ουσιαστικά απελευθερώθηκε η αγορά και εντάθηκε ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες προμήθειας.

Από το σύνολο των 7,58 εκατ παροχών σε χαμηλή και μέση τάση, στην πενταετία άλλαξαν πάροχο κάτι λιγότερο από 1 εκατ. πελάτες (για την ακρίβεια 986 χιλιάδες). Δηλαδή, παρά την έντονη παρουσία των εναλλακτικών παρόχων, η κινητικότητα περιορίστηκε σε λιγότερο από έναν στους οκτώ καταναλωτές.

Το στοιχείο αυτό εξηγεί το σταθερά υψηλό ποσοστό που καταφέρνει να έχει η ΔΕΗ, η οποία διατηρούσε στο τέλος Αυγούστου μερίδιο 67,61% στους όγκους καταναλισκόμενου ρεύματος.

«Πίστη» όμως φαίνεται ότι επιδεικνύουν οι καταναλωτές και προς τους εναλλακτικούς προμηθευτές στους οποίους καταφεύγουν όταν αποχωρούν από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις 144.000 «ρολόγια» της χαμηλής και μέσης τάσης άλλαξαν για δεύτερη φορά πάροχο μέσα στην τελευταία πενταετία.

Σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2020, 285.000 καταναλωτές άλλαξαν πάροχο ενέργειας. Από αυτούς, η ΔΕΗ «έχασε» 208.000 «ρολόγια», εκ των οποίων σημαντικός αριθμός, κάτι λιγότερο από 35.000, οδηγήθηκε στη λεγόμενη «καθολική υπηρεσία».

 

 

 https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου