Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τσίπρας: Η Δ. Μακεδονία κινδυνεύει να γίνει μια “μαύρη τρύπα” στο χάρτη, με το σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση

 

«Η Δυτική Μακεδονία κινδυνεύει να γίνει μια “μαύρη τρύπα” στο χάρτη της Ελλάδας, με το σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Κοζάνης.

«Η Δυτική Μακεδονία αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό πειραματόζωο, η ανεργία στους νέους είναι στο 70% και κινδυνεύει με κοινωνική αφυδάτωση», είπε ο κ. Τσίπρας. Χαρακτήρισε «μη σχέδιο» το σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, καθώς, όπως είπε, δεν περιλαμβάνει τη δίκαιη μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση, και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Δυτική Μακεδονία με τη χρήση δημόσιων πόρων, ελληνικών ή και ευρωπαϊκών.

Την αγωνία τους για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης στην Κοζάνη και ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος» είπε ότι από την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης μέχρι σήμερα χάθηκαν 2.000 θέσεις εργασίας.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως το επόμενο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα οργανώσει ειδική ημερίδα στη Δυτική Μακεδονία για το θέμα της απολιγνιτοποίησης όπου θα συζητηθούν όλες οι απόψεις και θα διατυπωθούν προτάσεις.

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου