Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό της μοριοδότησης των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις προκηρύξεις ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ


Την αδικία που προκύπτει εις βάρος των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τον αποκλεισμό της μοριοδότησής τους από προκήρυξη προσλήψεων του ΔΕΔΔΗΕ, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 36 ακόμα Βουλευτών.

«Δεδομένης της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που η πανδημία έχει δημιουργήσει, προκαλεί αγανάκτηση ο αποκλεισμός της μοριοδότησης των μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τη σχετική προκήρυξη

του ΔΕΔΔΗΕ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας «Η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι με τέτοιες αποφάσεις, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας θα γιγαντώνεται. Η μοριοδότηση τριτέκων και πολυτέκνων συμπολιτών μας για την πρόσληψή τους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι ένα ισχυρό κίνητρο καταπολέμησης της υπογεννητικότητας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί.».

Το θέμα προέκυψε με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης 1/2021 του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. για την πλήρωση 100 ατόμων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ). Στην Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας των τελευταίων ετών, ζητούνται απαντήσεις σχετικά με το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να άρει αυτή την αδικία και να μεριμνήσει έτσι ώστε να επανα-προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, καθώς και να λάβει μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια μέσα από την παροχή πρόσθετων κινήτρων για την μείωση της υπογεννητικότητας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου