Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ του Νομού Σάμου - Ικαρίας: Καταγγελία για μη επάνδρωση των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ με το απαραίτητο προσωπικό


Να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Ικαρία και τους Φούρνους απαιτεί η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ του Νομού Σάμου - Ικαρίας. Σε νέο έγγραφο που απέστειλε στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τονίζει πως χρειάζονται τουλάχιστον τρεις τεχνικοί στον Εύδηλο, ένας στον Άγιο Κήρυκο και ένας στους Φούρνους. 

Η Ένωση υπενθυμίζει πως στο προηγούμενο έγγραφο «είχαμε αναλύσει λεπτομερώς τους κινδύνους τόσο των εργαζομένων όσο και των εγκαταστάσεων των δικτύων των νησιών, αλλά και τη μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Ωστόσο, διαπιστώνει ότι «η απαξίωση του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Αγίου Κηρύκου και των Υποπρακτορείων Ευδήλου και Φούρνων συνεχίζεται», καθώς πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για πλήρωση 664 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, αλλά «στην προκήρυξη αυτή δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη για τα νησιά Ικαρίας και Φούρνων».

«Μήπως δεν έγιναν κατανοητοί οι λόγοι που ζητάμε επανειλημμένα και επιτακτικά μόνιμο τεχνικό προσωπικό; Μήπως δεν έγινε κατανοητό ότι με δεδομένη την κατάσταση του μεγάλου μήκους του δικτύου τάσης στην Ικαρία, του άσχημου οδικού της δικτύου και των μεγάλων αποστάσεων που έχουν να καλύψουν οι εναπομείναντες τεχνικοί, η κάθε βλάβη και διακοπή που θα προκύπτει είτε λόγω καιρού, είτε εργασιών θα καθυστερεί πάρα πολλές ώρες η αποκατάστασή τους;», προσθέτει. 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου