Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Στην Grant Thorton η λογιστική αποτίμηση των παγίων του ΔΕΔΔΗΕ – Τι αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ


Τη διαδικασία για την μεταφορά των παγίων του ΔΕΔΔΗΕ άνοιξε η ΔΕΗ με την έγκριση χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ανάθεσης του έργου της αποτίμησης στην Grant Thornton.
Ο σύμβουλος θα λάβει υπόψη του ως ημερομηνία απόσχισης των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητα της ΔΕΗ αλλά διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ την 31η Μαρτίου 2021, ενώ η λογιστική αποτίμηση των παγίων θα πρέπει να παραδοθεί στη ΔΕΗ τον Αύγουστο.


Η μεταφορά της κυριότητας των παγίων έχει προβλεφθεί με νόμο και εντάσσεται στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό της ΔΕΗ , η μεταφορά των παγίων θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάδειξη του στρατηγικού επενδυτή.
Η ΔΕΗ θα αναλάβει δέσμευση στη συμφωνία μεταβίβασης για την μεταφορά των παγίων, η ολοκλήρωση της οποίας θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για την καταβολή του τιμήματος από πλευράς του επενδυτή.

H ΔΕΗ μάλιστα θα επιδιώξει να διατηρήσει δικαίωμα επιστροφής των παγίων σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση. Οι δεσμευτικές προσφορές των 9 επενδυτικών σχημάτων που προκρίθηκαν για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού αναμένονται το Σεπτέμβριο.

 energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου