Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

15,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των παγίων δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ δίνει ο ΑΔΜΗΕ

 

Γιάννα Παπαδημητρίου

Την επέκταση της συμφωνίας με τον ΑΔΜΗΕ για την υποστήριξη των παγίων του δικτύου της ΔΕΗ που έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα του Διαχειριστή ενέκρινε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ.

Η νέα παράταση, δεύτερη κατά σειρά, καλύπτει το διάστημα από 01.07.2021 και μέχρι 30.06.2022.

Το συνολικό ύψος της υποστήριξης ανέρχεται κατ' εκτίμηση σε 15,2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 7,2 εκατ. ευρώ αφορούν τις εργασίες και 8 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο την προμήθεια υλικών – ανταλλακτικών.  

Η αρχική «Συμφωνία – Πλαίσιο για την υποστήριξη των παγίων του Δικτύου της ΔΕΗ Α.Ε. αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» υπεγράφη τον Ιούλιο του 2018.

Παράταση και στις υποστηρικτικές εργασίες της ΔΕΗ

Παράταση μέχρι τα τέλη του 2022 στη δυνατότητα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών από τη ΔΕΗ προς τον ΔΕΔΔΗΕ δίνει και πρόσφατη ρύθμιση του ΥΠΕΝ, που εισήχθη στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Υγείας.

Όπως τονίζεται σχετικά στην αιτιολογική έκθεση, σκοπός είναι η διευκόλυνση λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ στις παρούσες συνθήκες παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και έξαρσης της πανδημίας COVID-19.  

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας του σημαντικού διοικητικού βάρους που επωμίζονται οι μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ για την αύξηση του ποσοστού διείσδυσης των ΑΠΕ μέσω αναβάθμισης του δικτύου, την ασφαλή του λειτουργία, καθώς και την υπογειοποίηση των καλωδίων. 

 

 https://energypress.gr/news/152-ekat-eyro-gia-tin-ypostirixi-ton-pagion-diktyoy-toy-deddie-dinei-o-admie-parateinetai-mehri

Αρχειοθήκη ιστολογίου