Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΑΔΜΗΕ: Αύξηση κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες του μεριδίου της ΔΕΗ τον Οκτώβριο

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου - energypress.gr

Τις εκτιμήσεις της αγοράς για κύμα επιστροφής καταναλωτών στη ΔΕΗ, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αλλά και του χαμηλότερου μέχρι πρότινος σταθερού τιμολογίου ρεύματος έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο ενέργειας του Διαχειριστή, που αφορά στον Οκτώβριο, η δημόσια εταιρία ανέκαμψε μετά από ένα πτωτικό δίμηνο ως προς τα φορτία κατανάλωσης που εκπροσωπεί στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Κέρδισε τον περασμένο μήνα 2,2 ποσοστιαίες μονάδες και βρέθηκε με μερίδιο στο 64,2% έναντι 62% τον Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι τον μήνα αυτό η ΔΕΗ είχε πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό προμήθειας από την αρχή της χρονιάς.

Η δημόσια εταιρία με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ φαίνεται να τσίμπησε… φορτία κατανάλωσης από τους ανταγωνιστές της. Πιο συγκεκριμένα η Protergia έπεσε στο 6,9% από 8,1% τον Σεπτέμβριο, ο ΗΡΩΝ στο 6,72% από 7,23%, ενώ μικρότερη απώλεια είχε η NRG που έχασε σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα για να βρεθεί τον Οκτώβριο στο 4%. Η Elpedison διατήρησε σχεδόν αμετάβλητα τα μερίδια της καθώς τον περασμένο μήνα ήταν στο 5,96% από 6,01%. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και το ποσοστό προμήθειας της Watt & Volt και συγκεκριμένα στο 2,34% έναντι 2,39% τον Σεπτέμβριο.

Η ζήτηση των πελατών υψηλής τάσης

Στα αξιοσημείωτα στοιχεία του μηνιαίου δελτίου ενέργειας του Διαχειριστή για τον Οκτώβριο είναι και η έκρηξη της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος από τους πελάτες υψηλής τάσης.

Η βαριά βιομηχανία κατέγραψε την υψηλότερη ζήτηση από την αρχή του χρόνου αφού τον Οκτώβριο κατανάλωσε 639 GWh σημειώνοντας αύξηση 17,6% έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα. Η μεγάλη άνοδος αποδίδεται στην αναθέρμανση της οικονομίας με την έκρηξη της κατανάλωσης βιομηχανικών και άλλων καταναλωτικών αγαθών. Η ελληνική βιομηχανία μπήκε στο χορό της ικανοποίησης αυξημένων παραγγελιών, τάση η οποία εκδηλώνεται και στη διεθνή αγορά με αποτέλεσμα τις πληθωριστικές πιέσεις.

Για τον ίδιο μήνα η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 6% έναντι του Οκτωβρίου του 2020. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου