Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Π. Καραλευθέρης: Οι "γνωστοί άγνωστοι" οικολόγοι και τα σύμφεροντα με το φυσικό αέριο


Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δεικτικά τις εξελίξεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. 

Διαβάστε παρακάτω.

Οι "γνωστοί άγνωστοι" οικολόγοι και πάλι, στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ της ενεργειακής αγοράς. Ενώ η χονδρική τιμή του Ηλεκτρικού ρεύματος "υποχωρεί" ναι "υποχωρεί" στα € 100 (!!!) και ενώ οι τιμές του Φυσικού αερίου στην Ευρώπη παρά την μερική υποχώρηση τους συνεχίζουν να παραμένουν εξωφρενικά υψηλές μέσα στο καταχείμωνο, στην Ελλάδα της άναρχης αγοράς, εμφανίσθηκαν και πάλι, οι αναλυτές πολιτικής και τα green tank.

Στον γνώριμο ρόλο της πέμπτης φάλαγγας, υπέρ των συμφερόντων
του Φυσικού αερίου, επανέρχονται οι "γνωστοί άγνωστοι" Οικολογούντες, να καταγγείλουν την κυβέρνηση και την ΔΕΗ, γιατί έπραξαν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, να διασφαλίσουν για το τρέχον διάστημα, την επάρκεια και την ασφάλεια της ηλεκτρενέργειας στην χώρα.
Οι "γνωστοί άγνωστοι" οικολογούντες, αφού απουσίασαν από κάθε διάλογο,για την εξωφρενική αύξηση της τιμής του Φυσικού αερίου και των ρύπων, όταν οι λαοί της Ευρώπης και φυσικά οι Έλληνες γονάτισαν, κάτω από τους γεωπολιτικούς εκβιασμούς και τα παιχνίδια των διεθνών αγορών και αφού η κυβέρνηση αναγκασμένη απο τις δύσκολες καιρικές και οικονομικές συνθήκες, δαπάνησε κάποια δις ευρώ, για να στηρίξει την Ελληνική οικονομία και τα λαϊκά νοικοκυριά, με κερδισμένους φυσικά τους ντίλερ του Φυσικού αερίου, εμφανίσθηκαν και πάλι οι ίδιοι, ως ανησυχούντες για το περιβάλλον, για να "προλάβουν", την μέγιστη καταστροφή του, λόγω της αναγκαστικής κατά παρέκκλιση λειτουργίας, κάποιων λιγνιτικών μονάδων στην Ελλάδα.
Δυστυχώς οι υπερβολές στο αφήγημα της προστασίας του περιβάλλοντος, ελκύουν ακόμη πολλούς πολίτες,
αναγκάζοντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων, να προσαρμόζονται σε αυτό και να παίρνουν αποφάσεις, που στο τέλος απεικονίζονται στα τιμολόγια των καταναλωτών και στις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέγιστη υποχρέωση των κυβερνήσεων όπως και όλων των πολιτών, αλλά πρέπει να γίνεται χωρίς να φτωχοποιεί τους πολίτες και τις οικονομίες των κρατών, υπέρ των συμφερόντων των ολιγαρχών ιδιοκτητών και μεταπρατών των κοιτασμάτων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Φυσικά και των ντίλερ τους "γνωστών και άγνωστων" τους οποίους πρέπει να περιφρονήσουμε.
Χρόνια Πολλά και με το καλό ο νέος χρόνος!

Αρχειοθήκη ιστολογίου