Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

N. Φωτόπουλος: Ανακοίνωση για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και την κατάργηση του πλαφόν

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΦΕΙΛΕΙ

ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

ΚΑΙ

ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ

Συναδέλφισσες, -φοι

Όπως θα διαπιστώσατε από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου (τοποθετήσεις-ανακοινώσεις-συνεντεύξεις-ομιλίες) ανήκω σε εκείνους, που μαζί με τη ΓΕΝΟΠ, τα σωματεία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον έτερο εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. σ. Καραλευθέρη, προσπαθήσαμε το προηγούμενο διάστημα να ακυρώσουμε, να εμποδίσουμε και να μην περάσει η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες.

Επί 40 ημέρες και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, αλλά και εκατοντάδες θεσμικοί παράγοντες (κόμματα, φορείς, προσωπικότητες) εξηγούσαμε ξανά και ξανά γιατί αυτή η απόφαση είναι καταστροφική.

Παρά την προσπάθειά μας δυστυχώς η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει τα καταστροφικά της σχέδια και για μια φορά ακόμη λέγοντας τεράστια ψέματα για το τι ΔΕΗ παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση, πανηγυρίζει για το ύψος των χρημάτων που μαζεύτηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ανεξαρτήτως του ποσού που μαζεύτηκε μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, εξακολουθώ να έχω ακριβώς την ίδια άποψη.

Τους λόγους τους έχω εξηγήσει ξανά και ξανά.

 

Πολύ συνοπτικά επαναλαμβάνω ότι :

πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η απόφαση θα αποβεί όχι απλά σε βάρος των καταναλωτών, αλλά ολέθρια και επιπροσθέτως και σε βάρος υμών και κυρίως των νέων συναδέλφων μας.

Όσο με αφορά, ανεξαρτήτως του τι έγινε, θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό-συνδικαλιστικό, για μια ΔΕΗ ενιαία, 100% δημόσια, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε, τούτων δοθέντων, δεν θα πάψω σε καμία περίπτωση (αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος μου και η εντολή που μου έχετε δώσει), να διεκδικώ μαζί με τα συνδικάτα (με κάθε νομικό καθεστώς της ΔΕΗ Α.Ε.) αυτά που μέσω των μνημονιακών νόμων μας στέρησαν. Αυτά που δικαιούμαστε.

Με βάση λοιπόν το ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν κατέχει πλέον το 51%, η Διοίκηση της εταιρίας οφείλει, εδώ και τώρα χωρίς παλινωδίες,

α. να καταργήσει το πλαφόν,

ώστε να πάψει το απαράδεκτο και παράνομο καθεστώς να εργάζονται οι συνάδελφοι και να μην πληρώνονται,

ώστε να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο να παίρνουν το τροφείο οι Γενικοί Διευθυντές των 120.00 και 100.000€ και να μην το παίρνουν όσοι λιώνουν στη δουλειά και

β. να δώσει το δώρο Χριστουγέννων στο ακέραιο και όχι στο 1/8 ή και καθόλου όπως (από νομική άποψη )λένε κάποιοι.

 

Συναδέλφισσες, -φοι

η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως όφειλε, πριν λίγες μέρες έθεσε μια σειρά ζητήματα στη Διοίκηση της Επιχείρησης και βεβαίως και τα παραπάνω.

Όμως επειδή και πριν τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τη Διοίκηση, αλλά και μετά, ακούω-μαθαίνω και κυρίως διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας αδικαιολόγητος προβληματισμός και διστακτικότητα (από νομική άποψη) στο αν όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα ή αργότερα με το νέο έτος, με κίνδυνο να χαθεί το δώρο των Χριστουγέννων, ή να δοθεί φέτος μόνο το το 1/8, όφειλα πέρα από τις διεξοδικές συζητήσεις που έχω κάνει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (αυτό είναι το χρέος και η αποστολή μου), όπως έχω κάνει για μια σειρά άλλα θέματα, να θέσω το θέμα στο ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε.

Αυτό και έκανα στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ακριβής τοποθέτησή μου (κείμενο και video).

Επειδή έχω χρέος να είμαι αντικειμενικός, σας ενημερώνω ότι το αίτημα αυτό τέθηκε και από τον σ. Καραλευθέρη.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ

                            

«Κύριε Πρόεδρε θέλω να βάλω ένα θέμα που έχει ιδιαίτερη αξία για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Αφορά την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, την άρση του πλαφόν και κατ’ επέκταση την καταβολή του τροφείου, που κακώς, ΚΑΚΙΣΤΑ, τόσο καιρό στερούνται πάρα πολλοί συνάδελφοι, όταν μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό, την ίδια ώρα το παίρνουν οι Γενικοί Διευθυντές με τα  120.000 και 100.000€ μισθό και τα 60.000 και 50.00€ bonus!!

Κύριε Πρόεδρε, μετά την εγκληματική, μετά την καταστροφική, μετά την απαράδεκτη (για εμένα) απόφαση της Κυβέρνησης, της απώλειας του πλειοψηφικού πακέτου από το Ελληνικό Δημόσιο (μια απόφαση που αργά ή γρήγορα θα την πληρώσει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ο ελληνικός λαός αλλά και οι συνάδελφοί μου (ιδιαίτερα οι νέοι), ΑΛΛΑΞΑΝ μια σειρά δεδομένα όσον αφορά την ισχύ κάποιων νόμων.

Δύο από αυτά τα δεδομένα που άλλαξαν είναι η επιβολή του πλαφόν και η απαγόρευση καταβολής των δώρων. Σε άλλους συναδέλφους εντελώς, σε άλλους του μεγαλύτερου τμήματος.

 

Μετά την καταστροφική απώλεια του πλειοψηφικού πακέτου από το Δημόσιο,

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ,

οφείλετε άμεσα να καταργήσετε το πλαφόν και να καταβάλετε το δώρο Χριστουγέννων στο ακέραιο.

Ο λόγος που το επισημαίνω αυτό είναι γιατί ακούω ότι υπάρχει προβληματισμός στη Διοίκηση για το αν πρέπει να γίνουν αυτά άμεσα.

 

Προσωπικά σας καλώ να εγκαταλείψετε τον όποιο προβληματισμό και να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στην καταβολή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ και την άρση του ΠΛΑΦΟΝ, όπως άλλωστε σας έχει ζητήσει και η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία.

 

Εγώ και το λέω με σεμνότητα, το θέμα το έχω ψάξει, έχω μιλήσει με έγκριτους νομικούς και σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να σας εμποδίζει να το πράξετε.

Συνεπώς είναι θέμα βούλησης, για αυτό θα θέσω το θέμα και σε μια άλλη βάση. Την ηθική.

 

Ρωτώ λοιπόν: πόσο δίκαιο είναι

κάποιοι Γενικοί Διευθυντές να παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μισθό και δεκάδες χιλιάδες ευρώ bonus και ΤΡΟΦΕΙΟ

και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που κατά τα άλλα είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της Επιχείρησης, να μην παίρνουν αυτά που ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ δικαιούνται;

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι δίκαιο, για αυτό σας ζητώ να πράξετε το και νομικά και ηθικά σωστό και δίκαιο».

 

 

 

Νίκος Φωτόπουλος

Αρχειοθήκη ιστολογίου