Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Σπάρτακος: Συμμετοχή στην απεργία της 1η Μάη

 


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην εικοσιτετράωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ την Κυριακή 1η Μάη 2022 ημέρα μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Για μία ακόμα χρονιά η  Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε ανησυχητικές εξελίξεις που αποτελούν επακόλουθο μιας παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και μίας περισσότερο «πρόσφατης» ενεργειακής, γεωπολιτικής και υγειονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουμε υποστεί  πολλαπλά τις συνέπειες των «πολέμων» που μας κήρυξαν σε περίοδο «ειρήνης» 

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο 136 χρόνια πριν αποτελούν ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη με μοναδική αξία και συμβολισμό. 

Την 1η Μαΐου του 1886, 600.000 εργάτες ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».

Σήμερα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειάς μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, την υγεία και ασφάλεια. 

Αγωνιζόμαστε για: 

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ

Αγωνιζόμαστε για: 

Μία ΔΕΗ κυρίαρχη

Μία χώρα ενεργειακά αυτόνομη

Ρεύμα που θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό"

Αρχειοθήκη ιστολογίου