Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τ. Καμπισιούλης: “Χρειάζεται ένας καινούργιος ενεργειακός σχεδιασμός, γιατί οι ανάγκες άλλαξαν”


Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο κ.Τάκης Καμπισιούλης, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μιλώντας για την σημερινή απεργία με κεντρικό σύνθημα ο μισθός δεν φτάνει ο λογαριασμός δεν βγαίνει, αναφέρθηκε στα αιτήματα, μεταξύ των οποίων μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας και μέτρα στήριξης για την ανάπτυξη, προκειμένου να ορθοποδήσει η ελληνική κοινωνία που τα τελευταία 14 χρόνια ζει πολλά δεινά. “Ευελπιστούμε, πως με τον αγώνα μας θα στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
“Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την δύναμη που έχει και να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ μίλησε και για το ενεργειακό θέμα που επηρεάζει ποικιλοτρόπως και την Μεγαλόπολη και την Αρκαδία (με την απολιγνιτοποίηση). “Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε στο ότι λέγαμε ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κατάντησε εμπόρευμα. Επιβεβαιωθήκαμε στο ότι η χώρα έπρεπε να στηριχτεί στον λιγνίτη”, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: “Δεν μπορούν να γίνονται όλα στο πόδι. Χρειάζεται ένας καινούργιος ενεργειακός σχεδιασμός γιατί οι ανάγκες άλλαξαν, λόγω και της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα μίλησε για το φυσικό αέριο, την εκτόξευση των τιμών και την ανάγκη να στηριχτούν οι λιγνιτικές μονάδες, παράλληλα και με τα υδροηλεκτρικά και τα υπόλοιπα που θα προχωρήσουν. “Μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να πούμε οτι η χώρα έχει το δικό της φυσικό αέριο χρειάζονται δέκα χρόνια. πρέπει να γίνει νέος σχεδιασμός για να δούμε τι θα κάνουμε αυτά τα δέκα χρόνια”, ανέφερε ο κ.Καμπισιούλης, ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχουν αποθέματα λιγνίτη. Αμέσως μετά ο κ.Καμπισιούλης μίλησε για ένα ράλι ακρίβειας, εάν θέμα που θα πρέπει αν του δουν με σοβαρότητα οι κυβερνώντες. Μιλώντας για το εάν οι επενδύσεις που θα έρθουν στην Μεγαλόπολη θα καλύψουν τις χαμένες θέσεις εργασίας από τη ΔΕΗ τόνισε: “Ενδεχομένως να καλυφθούν οι θέσεις. Το θέμα είναι να υπάρξουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και να προχωρήσει όμως η απολιγνιτοποίηση, έχουμε γεωπολιτικές εξελίξεις με χώρες που μας παρέχουν το φυσικό αέριο και πρέπει να το δούμε αυτό. Αν είχε όλη η χώρα τις λιγνιτικές μονάδες, θα είχαμε και άλλους λογαριασμούς ρεύματος. Η κοινωνία πληρώνει σήμερα το μάρμαρο”.

Πηγή: http://www.drt915.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου