Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αγνοείται ψηφιακός μαστογράφος! – Που προοριζόταν για το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας

???????????????????????????????


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο ψηφιακός μαστογράφος αξίας 437.000 ευρώ ο οποίος είχε αγοραστεί για λογαριασμό του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας (πολυιατρείο ΔΕΗ) και που στην πορεία είχε λοξοδρομήσει προς την Τοπική Μονάδα Υγείας Παγκρατίου στην Αθήνα- μετά από περίεργες αποφάσεις των τότε προέδρων του ΕΟΠΥΥ του ΤΑΥΤΕΚΩ τον Ιούλιο του 2013, εξακολουθεί ακόμη, εδώ και δύο χρόνια
όχι μόνο  να μην έχει έρθει στο πολυιατρείο της Πτολεμαΐδας, αλλά και να μην γνωρίζει κανείς που ακριβώς βρίσκεται!
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου.. Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης, ο οποίος μιλώντας στον «Π» κατήγγειλε ότι «δυστυχώς ο ψηφιακός μαστογράφος που αγοράστηκε για το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι και σήμερα.»
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ανδρεάδη «ο μαστογράφος εξαφανίστηκε! Δεν ξέρει κανένας από τους ιθύνοντες που είναι. Κανένας δεν γνωρίζει. Ούτε ο κ. Βορίδης ούτε ο Άδωνης Γεωργιάδης (οι δύο προηγούμενοι Υπουργοί Υγείας) στους οποίους είχαμε θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα της ανάγκης έλευσης του ψηφιακού μαστογράφου στην Πτολεμαΐδα γνωρίζουν που βρίσκεται ο μαστογράφος.»
Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας και του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» τα οποία κατήγγειλαν από το 2013 «κλοπή» του ψηφιακού μαστογράφου που αγοράστηκε μετά από έντονες και χρόνιες πιέσεις προς τη διοίκηση του ασφαλιστικού τους ταμείου για το πολυιατρείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, υποτίθεται ότι το θέμα όδευε προς θετική κατεύθυνση.
sample023_443x295Καθώς μετά από σχετικές επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς είχαν δοθεί ρητές διαβεβαιώσεις ότι ο μαστογράφος θα έρθει στην Πτολεμαΐδα για την οποία και αγοράστηκε. Όμως παρά το γεγονός το ότι δόθηκαν νέες διαβεβαιώσεις (Ιούλιο του 2014) ότι λύνεται το θέμα και έρχεται ο μαστογράφος στην Πτολεμαΐδα πλησιάζει και το καλοκαίρι του 2015 αλλά ο μαστογράφος όχι μόνο δεν έρχεται αλλά αγνοείται κυριολεκτικά η τύχη του.
 
Υπενθυμίζεται ότι η απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ που έστελνε τον ψηφιακό μαστογράφο στη μονάδα Υγείας του Παγκρατίου και στερεί τόσο καιρό από τις ασφαλισμένες της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας τις υπηρεσίες ψηφιακού μαστογράφου ελήφθη στις 29/7/2013. Οι δε  διαδικασίες αγοράς του ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2007 από το τότε Δ.Σ. του ΟΑΠ/ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας. «Μια περιοχή που έτσι κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένη (όπως είναι το σύνολο της Επαρχίας), αλλά και που συνάμα βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβάρυνση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ», όπως τόνιζε σε σχετική καταγγελία του ο «Σπάρτακος» τον Αύγουστο του 2013 προς τον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας σε επικείμενη κάθοδό του στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου, στην οποία πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρόκειται να θέσει και το ζήτημα της τύχης του ψηφιακού αυτού μαστογράφου και να ζητήσει να έρθει άμεσα στο πολυιατρείο Πτολεμαΐδας.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου