Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: «Πυλώνας» ενεργειακής ασφάλειας για τη χώρα η Δ. Μακεδονία

Ως περιοχή με μεγάλη προσφορά τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια, όσο και στην ενεργειακή προοπτική της χώρας χαρακτήρισε τη Δυτική Μακεδονία ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Περιφερειακού Συμβουλίου της περιοχής.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την ταυτότητα απόψεων που υπάρχει με την πολιτική ..
ηγεσία του υπουργείου στα ενεργειακά ζητήματα και κυρίως για τη θέση του ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο έλεγχο, απορρίπτοντας κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης τόσο της ΔΕΗ, όσο και των άλλων δημόσιων ενεργειακών φορέων.
Επίσης, παρέδωσαν υπομνήματα με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού προγράμματος στον ενεργειακό τομέα για τη Δυτ. Μακεδονία, η εφαρμογή του οποίου, με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων, θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και στην εφαρμογή μιας νέας ενεργειακής στρατηγικής με σαφή προοδευτικό προσανατολισμό δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια. Τόνισε ότι θεωρεί τη συνάντηση αυτή ως αφετηρία για ένα συνεχή εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο με την Περιφέρεια και τους φορείς της Δυτ. Μακεδονίας για την εξέταση των προτάσεών τους, ενώ ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί την περιοχή, για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε θετική κατεύθυνση.
Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελούνταν από τους: Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας Κοζάνης Π. Πλακεντά, Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας Φλώρινας Στ. Μπίρο, την Αντιπεριφερειάρχη Θεμάτων Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ελ. Παναγιωτίδου, την Εντεταλμένη Σύμβουλο και Πρόεδρο ΚΕΠΕ Μ. Καρυπίδου και την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας Ε. Ντίνου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Σέλτσας, Μίμης Δημητριάδης και Θανάσης Πετράκος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Χάρης Κάτανας.

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου