Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης και Ρ.Μακρή στην Κοζάνη και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνοδεύει στην περιοδεία του στην Κοζάνη και συγκεκριμένα σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ η Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε, μέσα από το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, μήνυμα σε όσους κατηγορούν τους εργαζομένους της Επιχείρησης για υψηλούς μισθούς.
 Η κυρία Μακρή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όσοι εργάζονται εδώ είναι εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων» και κατήγγειλε ότι ως επί το πλείστον «ποτέ δεν παίρνουν τα χρήματά τους» και πως πολλοί ..
από τους υπαλλήλους δουλεύουν για 400 ευρώ και ότι γι' αυτό το ποσό «χάνουν και τη ζωή τους».
 Μήνυμα για τους εργαζομένους έστειλε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ. Ο υπουργός συνομίλησε με αντιπροσωπεία των υπαλλήλων, ενώ, φορώντας προστατευτικό κράνος, περιηγήθηκε στο εργοτάξιο και άκουσε τα παράπονα των εργατών. Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Λαφαζάνης βρέθηκε στο εστιατόριο του ΑΗΣ Καρδιάς και εκφώνησε ομιλία προς τους εργαζομένους, αναφέροντας:
 «Στηρίζουμε την κατασκευή της Πτολεμαϊδας V και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες υπέγραψα και τις πρώτες σχετικές άδειες», επισημαίνοντας ωστόσο πως «θα κάνουμε προσπάθεια να μειωθεί το τίμημα της κατασκευής. Θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση για το τίμημα». Επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη, επισημαίνοντας ότι μία ιδιωτική ΔΕΗ θα είναι καταστροφή για την οικονομία. 
 Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι ούτε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) θα ιδιωτικοποιηθεί. Σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι είναι ακριβή η ενέργεια στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα κατατεθεί η τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ότι η κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα, θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με το διευθυντή του σταθμού Βασίλη Τσίγκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα κυριότερα προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού. 

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αρχειοθήκη ιστολογίου