Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΑ.Κ.Ε. /ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ ΔΕΗ:«Πάνω στην αναμπουμπούλα χαίρονται και οι λύκοι»

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Πανελλήνιας Κίνησης Εργαζομένων ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ 

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 Η χώρας μας εδώ και λίγες εβδομάδες έχει μία νέα κυβέρνηση, όπου η ελπίδα για ένα καλύτερο εργασιακό, κοινωνικό και οικονομικό αύριο παραμένει μεγάλη ενώ οι πολίτες και ο κόσμος της εργασίας αναμένει να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν. Το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα από τους δανειστές και το διεθνές περιβάλλον αφενός μπλοκάρει την άμεση εφαρμογή φιλεργατικών μέτρων και αφετέρου φέρνει..
εμπόδια στο δίκαιο αίτημα κατάργησης των μνημονιακών νόμων. Μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, η υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε. στη μητρική ΔΕΗ έδωσε μία μικρή ανάσα στο λεηλατημένο μισθολογικά εργασιακό δυναμικό της Επιχείρησης που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 35% των αποδοχών του. 
Επιπρόσθετα η παροχή τροφείου σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο είναι σημαντικό κέρδος, ειδικά προς τους χαμηλόμισθους συναδέλφους και με λύπη μας, διαπιστώνουμε ότι αντί αυτό το γεγονός να αποτελέσει αφετηρία κι άλλων αγωνιστικών διεκδικήσεων ξαφνικά έγινε σημαία αντιπαράθεσης μεταξύ συνδικαλιστικών δυνάμεων με προσωπικά και όχι πολιτικοσυνδικαλιστικά κριτήρια. 
Να θυμίσουμε και εμείς σε όσους διαμαρτύρονται περί κοινωνικής δικαιοσύνης, ότι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ προσφέρουν το δικό τους μερίδιο στην ανθρωπιστική κρίση και στους ανέργους με κρατήσεις στους κωδικούς 406,411,493 της μισθοδοσίας τους. 

«Πάνω στην αναμπουμπούλα χαίρονται και οι λύκοι» 
Τελευταία έσκασε μύτη και ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων και λάτρης της νεοφιλελεύθερης απάνθρωπης πολιτικής βουλευτής της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης (μαζί με τον έτερο δελφίνο Ν. Δένδια)), που προσπαθεί με δήθεν επιλεκτικές επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και παράλληλα προσπαθεί να συκοφαντήσει τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 
Ξεχνάει βέβαια να αναφέρει σε όσα καταγγέλλει ότι ακόμη στο Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και των θυγατρικών της, βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπου συμμετείχαν ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε. 
Για αυτούς δεν υπάρχουν ευθύνες κύριε Μητσοτάκη;;;
                         
                            ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 
Η υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε., έστω και με τις παραλείψεις που υπάρχουν, είναι μία θετική εξέλιξη για το απαξιωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα και η ΠΑ.Κ.Ε. /ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ ΔΕΗ θα είναι ενεργός σύμμαχος στο διεκδικητικό και αγωνιστικό πνεύμα της Ομοσπονδίας που θα παλεύει με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
Όμως η ΠΑ.Κ.Ε. ταυτόχρονα θα είναι και απέναντι στη ΓΕΝΟΠ όταν εκείνη θα λειτουργεί και θα ικανοποιεί μόνο τις αμοραλιστικές διαθέσεις ορισμένων αποτυχημένων στελεχών της. 
               
                   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ
Ετούτη την κρίσιμη ώρα, καλούμε την ΓΕΝΟΠ να προχωρήσει τάχιστα, στην υπογραφή της καινούργιας Σ.Σ.Ε. σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ και να είναι προς την ίδια κατεύθυνση με τα ανάλογα οφέλη για τους εργαζομένους της.
 Ειδικά στο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, η αδικία με το επίδομα επικινδύνου εργασίας όπου δεκάδες εναερίτες έπεσαν θύματα της γραφειοκρατικής αναλγησίας υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και στο θέμα των ΒΑΕ, πρέπει να γίνει ωφέλιμη νομοθετική τροποποίηση στη Βουλή για όσους συναδέλφους εθελοντικά πρόκειται να αποχωρήσουν. 
                      
                           ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ
Η ΠΑ.Κ.Ε. /ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ ΔΕΗ,  κάνει έκκληση να σταματήσει  η εσωστρέφεια ανάμεσα μας, διότι χαμένοι από αυτή την σύγκρουση θα βγει πρώτα το Συνδικαλιστικό Κίνημα που τόσο έχει τραυματιστεί τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές αλλά ακόμη και οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ αφού ήδη δικαιώματα και κατακτήσεις ετών έχουν συρρικνωθεί.
Ήρθε η ώρα, με δημοκρατικό και ανοικτό διάλογο να αποκτήσουμε ξανά την πολυπόθητη ενότητα, τον ενιαίο λόγο και την αλληλεγγύη ανάμεσα μας.

Γραφείο Τύπου Πανελλήνιας Κίνησης 
Εργαζομένων ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου