Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Αναντικατάστατη η Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Ευρώπης

Τη σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της
Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξήρε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist.
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του υπουργείου και τις προτεραιότητές του σε θέματα ενέργειας , ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος.
Ερωτηθείς ο υπουργός για την απελευθέρωση της ενεργειακής..
αγοράς, απάντησε ότι στην Ελλάδα παρά την κρίση αναπτύσσονται μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ). Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της ενεργειακής αγοράς, εφόσον αυτό γίνεται στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και χωρίς την υποβάθμιση των αγορών.
Πέραν αυτού, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι η καταραμένη αριστερή Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη αλλά οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης το πρόβλημα για την Ελλάδα».
Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τόνισε ο υπουργός, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη. «Θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα», είπε χαρακτηριστικά.
Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας, όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας: «από τη δυνατότητά τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης».

 http://energypress.gr/news/lafazanis-anantikatastati-i-ellada-ston-energeiako-harti-tis-na-eyropis

Αρχειοθήκη ιστολογίου