Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ

Ανοικτή επιστολή δημοσίευσε ο Κώστας Μανιάτης, εκτελεστικό
μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ, σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας:
 
«Συναδέλφισσες, -φοι
Ο μοναδικός λόγος που με ανάγκασε να γράψω αυτή την επιστολή δεν είναι για να δηλώσω την παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΔΕΗ.
Το κίνητρό μου είναι η αναγκαιότητα εδώ και τώρα να επέλθει σύνεση στις γραμμές του Συνδικάτου και όλοι μαζί, γιατί όντως δεν περισσεύει κανείς, να χαράξουμε νέα πορεία προς τα μπροστά. Μια.. πορεία που μοναδικό σκοπό και στόχο θα έχει να..
προασπίσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ, των καταναλωτών και όλων των εργαζομένων.
Με βάση αυτό τον στόχο, σε καμία περίπτωση δεν θέλω με την επιστολή μου αυτή να δώσω αφορμή να συνεχιστεί η εσωστρέφεια, οι άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις.
Για αυτό συνειδητά χωρίς να ξεχνώ τίποτα από όσα διημείφθησαν σε βάρος της ΓΕΝΟΠ και της προσπάθειάς της να υπογράψει τη νέα ΣΣΕ που είναι μέσα στα καθήκοντά της, αντιλαμβανόμενος την αξία της ενότητας και της συμπόρευσης, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η κυβέρνηση αγωνίζεται να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, απευθύνω έκκληση σε όλους μας να χαμηλώσουμε τους τόνους, να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον και όλοι μας, μαζί με το ιστορικό μας συνδικάτο, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που όλα αυτά τα χρόνια με τις όποιες δυσκολίες και αδυναμίες της βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να υπερασπιστεί τη ΔΕΗ, τα συμφέροντα των καταναλωτών και του κόσμου της εργασίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Με την επιστολή αυτή ζητώ να σταθεί ο καθένας μας στο ύψος των ευθυνών του και όλοι μαζί να ετοιμαστούμε να δώσουμε το μεγάλο αγώνα της απόκρουσης, των απαιτήσεων των τοκογλύφων δανειστών, που δε σέβονται τη λαϊκή εντολή και εκβιάζουν τη συνέχιση της αιμορραγίας του ελληνικού λαού.
Συναδέλφισσες, -φοι (και με αυτές τις φράσεις απευθύνομαι κατά κύριο λόγο στους συνδικαλιστές όλων των σωματείων)
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ»

Αρχειοθήκη ιστολογίου