Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

“Εργατική Αλληλεγγύη”: Επικίνδυνα θρασύς ο εργοδοτικός φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός του σωματείου “Σπάρτακος”

Αποτέλεσμα εικόνας για “Εργατική Αλληλεγγύη
Tο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” καταγγέλλει το Προεδρείο του σωματείου Σπάρτακος που γυρίζει στους εργασιακούς χώρους και εκφοβίζει τους εργαζόμενους της επιχείρησης στα πρότυπα της μαφίας. Ας το ξεκαθαρίσουμε: Το Συνδικάτο μας πληρώνει τις συνδρομές του κανονικά στη ΓΕΝΟΠ, στο ύψος που καθορίστηκε από το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ παρότι έχει τριπλασιαστεί (πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι) Αρνηθήκαμε να βάλουμε ομήρους τους εργαζόμενους και να πληρώσουν αυτοί με έκτακτη εισφορά τα χρέη της ΓΕΝΟΠ εφ’ όσον δεν έφερναν αναλυτικά και με ορκωτούς λογιστές τις δαπάνες για να μάθουν όλοι οι.. εργαζόμενοι που πήγαν τα λεφτά για τα οποία τους εγκαλεί ο Ρακιντσής -Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης και τους ρωτάμε να απαντήσουν:
α) Που πήγαν οι 500.000 ευρώ που πήραν δάνειο από τη ΔΕΗ;
β) Που πήγαν οι 300.000 Ευρώ (βρέθηκαν μόνο 6.000 ευρώ σε αποδείξεις) που έλαβαν από τη διοίκηση για να κάνουν την τριχοτόμηση της ΔΕΗ;
γ) Που πήγαν συνολικά 11 εκατομμύρια Ευρώ επιχορήγηση που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία;
δ) Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το πρόστιμο του πρώην Προέδρου και Γ. Γραμματέα που δικάστηκαν για καραμπινάτη υπερτιμολόγηση;
Σε ότι αφορά το τροφείο που απειλούν ότι θα το κόψουν από εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο ή ανήκουν στα 5 σωματεία που δεν υπόγραψαν την ΕΣΣΕ της ντροπής, απορούμε πως δεν γνωρίζουν, αυτοί οι τετραπέρατοι παντογνώστες ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις ισχύουν για όλο το προσωπικό;
Νομίζουν οι κύριοι της ηγεσίας του Σπάρτακου και ο πρόεδρος του, κ. Μόσχος Μόσχου ότι απευθύνεται σε όμοιούς τους, σε υποταγμένους και προσκυνημένους.
Όσο και Μάστορες και αν είναι σε ύβρης και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χαρακτηρίζουν τους ίδιους, δεν ξεγελούν κανέναν και δεν θα καταφέρουν τίποτε. Τα ψέματα τελείωσαν, οι κύριοι αυτοί είναι που έχουν και υπερψηφίσει όλα αυτά που μας έχουν φέρει σ’ αυτά τα χάλια, μετοχοποίηση, απελευθέρωση ενέργειας, τριχοτόμηση της ΔΕΗ που άνοιξε τον δρόμο για το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ κ.α. υπογράφουν ότι τους δίνουνε εδώ και χρόνια. Έτσι υπέγραψαν και τις μνημονιακές ΣΣΕ του 2012-15. Συνάδελφοι – σσες. Όλοι η φασαρία και η βιασύνη τους για την ΣΣΕ έγινε για να φορτώσουν τις ατασθαλίες τους και τις αμαρτίες των χρεών και δανείων της ΓΕΝΟΠ στις πλάτες των εργαζομένων με επιπλέον συνδρομές χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Μόνο ο Ρακιτζής της επιθεώρησης δημόσιας διοίκησης τα θυμάται σε καιρό απεργιών κρατώντας την ομοσπονδία ομήρους. Για αυτό στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Να που πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη!!! Για τις υπηρεσίες τους αυτές τους δόθηκαν χιλιάδες ευρώ αναδρομικά από τα νυχτερινά και τις αργίες από συνδικαλιστικές άδειες, Μόνο στους συνδικαλιστές αφήνοντας τις άλλες περιπτώσεις όπως τις ασθένειες εργαζομένων στο έλεος της διοίκησης. Μετά από ένα χρόνο της υπογραφής της ΣΣΕ ξανακάνουν συμπληρωματική ΣΣΕ και επιτροπές για τα ειδικά επιδόματα και τους κανονισμούς προσωπικού που κανένας δεν ξέρει τι μαύρα μαντάτα θα φέρουν για τους εργαζόμενους. Θεώρησαν τους εργαζόμενους επαίτες και για να τους κλείσουν το στόμα, έβαλαν και το τυράκι στην φάκα, το τροφείο σίτισης αποκρύβοντας τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι στα εισοδήματά τους με βάση τους νόμους 4024/11 και 4092/12. Τώρα για να τα καλύψουν κουτσουρεύουν τα τροφεία όποτε και όσο τους βολεύει χαρίζοντας το στην κυβέρνηση. Έχουν σκυλιάσει, γιατί το Συνδικάτο «Εργατική Αλληλεγγύη» μαζί με άλλα σωματεία αρνήθηκε να υποταχθεί και να συντονιστεί στα ξεπουλήματά τους όπως από ιδρύσεως του κάνει και θα συνεχίσει να κάνει. Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν, και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να τους κάνουμε νταβατζήδες στα μεροκάματα των εργαζομένων. Τα ουρλιαχτά τους δεν φοβερίζουν κανέναν και έχει αποδειχτεί.
Το σωματείο Σπάρτακος είναι αυτό που χρωστάει χιλιάδες ευρώ στην ομοσπονδία. Ενώ παρακρατεί από τα μέλη του υπέρογκες συνδρομές δήθεν για τη ΓΕΝΟΠ. Οι αναφορές τους για ένα σωματείο γίνεται υποκριτικά, ψάχνουν για συνένοχους, θέλουν να εξαλείψουν κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής στα ξεπουλήματά τους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν, να σπάσουν τα δεσμά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Συνδικάτα στα χέρια εργατών και όχι στα χέρια των υποταγμένων και προσκυνημένων συνδικαλιστών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου