Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η Σπυράκη εκπροσωπεί τα λόμπυ ή τον λαό στο Ευρωκοινοβούλιο; Ρητορικό…

Γλιτωσαμε παρατρίχη την ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ, αλλά οι Γερμανοί που διψουν για ενέργεια έχουν βάλει στο ματι τον λιγνίτη
Η πράσινη αναπτυξη-απάτη, ειναι καλή μονο οταν πληρώνει η πλεμπα 15εκ για μερικες αναμογεννήτριες στο Μπομπολα για να (μην) παράγει ρεύμα.
Αλλά οταν αφορά την τσεπη των εργολαβων θυμούνται ολοι τα πλεονεκτηματα του λιγνιτη που είναι τεράστια παραγωγη ρευματος (Μονάδες βάσης) – σταθερη παραγωγη ρευματος Πρωι-Βραδυ/Με ανέμους και χωρις ανέμους – καθαρο για το περιβάλλον (CO2-Υδρατμους)-το πιο οικονομικο μετά το..
υδροηλεκτρικο
Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. αναφέρθηκε και την αναγκαιότητα της ισότιμης πρόσβασης των ιδιωτών παραγωγών λιγνίτη προκειμένου να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. «Οι ιδιώτες παραγωγοί δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στον λιγνίτη με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να ευνοούνται λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου έναντι της ΔΕΗ αλλά τελικά ο ανταγωνισμός να μη λειτουργεί και αυτό να το πληρώνουν οι καταναλωτές» επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη για να συνεχίσει λέγοντας :«Τους καταναλωτές πρέπει να προστατεύουμε. Για αυτό είμαστε εδώ, για να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από την ενεργειακή ένωση».

Αρχειοθήκη ιστολογίου