Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Επιτακτική η πώληση πελατών για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, λέει η εταιρεία - Νοέμβριο το νωρίτερο η μεταφορά του 7% των πελατών της ΔΕΗ σε ανταγωνιστές

Χρήστος Στεφάνου
Μέχρι τέλος του μήνα η ΔΕΗ προσδωκά να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πρόσληψης των νομικών συμβούλων που θα αναλάβουν τη νομική υποστήριξη της διάθεσης πελατολογίου που θα αντιστοιχεί στο 7% του συνόλου της καταναλωτικής βάσης της ΔΕΗ ή αλλιώς περίπου 400 με 500 χιλιάδες πελάτες, οι οποίοι θα περάσουν σε τρίτους επενδυτές. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ΔΕΗ χαρακτηρίζει τη διάθεση πελατολογίου σε ανταγωνιστέως ως «άμεση, επείγουσα και επιτακτική ανάγκη για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ» και για αυτό το λόγο «επιβάλλεται να ακολουθηθεί ταχεία διαγωνιστική διαδικασία»
Η πρόσληψη των νομικών συμβούλων αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα με δεδομένο ότι αυτοί καλούνται να εντοπίσουν πιθανά κρίσιμα θέματα και να
υποβάλουν προτάσεις για πιθανές νομοθετικές ή ρυθμιστικές αλλαγές που θα προτείνει η ΔΕΗ. Παράλληλα θα διαμορφώσουν τα συμβατικά κείμενα που θα υπογραφούν με τους επενδυτές ενώ θα υποστηρίξουν τη ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, τους θεσμικούς φορείς της αγοράς αλλά και με την ΕΕ.
Επίσης οι νομικοί σύμβουλοι καλούνται να συντάξουν γνωμοδοτήσεις που θα καλύπτουν τα νομικής φύσης ζητήματα που προκύπτουν από τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου πελατών.
Τέλος θα υποστηρίξουν νομικά την εταιρεία για τα θέματα που σχετίζονται με το χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το νωρίτερο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης δηλαδή όχι νωρίτερα από το Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι η πρόσληψη νομικού συμβούλου από τη ΔΕΗ θα κοστίσει με βάση τον προϋπολογισμό της εταιρείας στα 140 χιλιάδες ευρώ και είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αναζητεί τη συνδρομή ανάλογων υπηρεσιών από εξωτερικούς συμβούλους.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης είχε αναφέρει ότι σκοπός της εταιρείας είναι να συστήσει δύο εταιρείες που θα περιλαμβάνουν πελάτες όλων των κατηγοριών: “Ως Εταιρεία, έχουμε χαράξει τη στρατηγική ξεπεράσματος των ΝΟΜΕ στην πράξη και δρομολογούμε ανάλογες δράσεις για το άνοιγμα της αγοράς με τον πλέον ομαλό, τηρουμένων των αναλογιών, τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό θα συστήσουμε και θα διαθέσουμε στην αγορά, σε πρώτη φάση δύο εταιρείες πελατών μας όλων των κατηγοριών”, είχε αναφέρει σχετικά. 

 http://energypress.gr/news/epitaktiki-i-polisi-pelaton-gia-ti-viosimotita-tis-dei-leei-i-etaireia-noemvrio-noritero-i

Αρχειοθήκη ιστολογίου