Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση για την Ενεργειακή Φτώχεια από τη Μ. Σπυράκη – Και η ΔΕΗ στην ατζέντα Εκδήλωση για την Ενεργειακή Φτώχεια από τη Μ. Σπυράκη


Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, οργάνωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη, χθες Σάββατο στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις εφαρμοζόμενες πρακτικές θέρμανσης στα νοικοκυριά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αλλά και την μέτρηση της τάσης αύξησης των θυμάτων της ενεργειακής φτώχειας. Δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, είναι σήμερα θύματα αυτής της κατάστασης, οι οποίοι όμως μοιάζουν να έρχονται ως πλειοψηφικό ρεύμα τα επόμενα χρόνια.
Τόσο η Μαρία Σπυράκη, όσο και οι Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος ΝΔ) και
Κώστας Σκρέκας (Τομεάρχης Ενέργειας), επεσήμαναν την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων, αλλά και την αναγκαιότητα χάραξης εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
Πρώτο θέμα στην ατζέντα, ήταν τα ζητούμενα κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης οικιακών και επαγγελματικών χώρων, αλλά και κτιρίων του δημόσιου τομέα. Κατά τους εναρκτήριους χαιρετισμούς, δεν έλειψαν οι αναφορές των ομιλητών στη ΔΕΗ, τόσο στη ρευστότητα της, όσο και στη συνολική οικονομική της κατάσταση. 
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημαντικότητα του να σταθεί η Επιχείρηση όρθια, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση που έκανε ο Μ. Παναγιωτάκης από την Πτολεμαΐδα, πως αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ, χρεοκοπεί και η χώρα.
Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν ο πρώην Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γραμματέας του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Σάκης Μάστορας, και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Λευτέρης Αδάμ. 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, υπήρξε μια ολιγόλεπτη συζήτηση μεταξύ της Μαρίας Σπυράκη, και των τριών Δυτικομακεδόνων. Συζητήθηκε η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για είσοδο της Ελλάδας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, αλλά και οι θετικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτή. Συζητήθηκε επίσης, το αν θα μπορούσε να επωφεληθεί και η ίδια η ΔΕΗ από την είσοδο της χώρας στο Ταμείο, αναβαθμίζοντας της λιγνιτικές της μονάδες, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται. 
Το ενδεχόμενο αυτό, είναι υπό διερεύνηση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια για τα ενεργειακά η Μαρία Σπυράκη με φορείς της περιοχής.


 http://e-ptolemeos.gr/ekdilosi-gia-tin-energiaki-ftochia-apo-ti-m-spiraki-ke-dei-stin-atzenta/

Αρχειοθήκη ιστολογίου