Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΣ-ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Απαραίτητες οι θέσεις Μηχανοτεχνικών

Κύριε Γενικέ,
Με έκπληξη είδαμε στην ΑΡ. ΗΜ. ΔΑΔΠ 660/8-2-2017 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υπηρεσιακές Μονάδες της Παραγωγής για την κάλυψη με απόσπαση ή μετάθεση μισθωτών τους για την κάλυψη κενών θέσεων της 4ης και 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης να μην συμπεριλαμβάνεται  ούτε μια (1) θέση Μηχανοτεχνικού (Τ4/Δ).
Η έκπληξη μας μετατρέπεται σε οργή όταν διαπιστώσαμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις (Διπλ. Μηχανικοί - Χημικοί - Πτυχιούχοι Χημικοί - Ηλεκτροτεχνικοί)  ζητήθηκαν από τον ίδιο τον κ. Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β και μάλιστα απαίτησε την αύξηση των θέσεων ενώ σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του μας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα.
Αλήθεια γιατί δεν ζήτησε ούτε μια θέση Μηχανοτεχνικού;

Δεν γνωρίζει ότι την στιγμή αυτή στην 4η Μονάδα υπάρχουν οκτώ (8) κενές θέσεις Μηχανοτεχνιτών σε πόστα μόνο του Τομέα Λειτουργίας ;
Δεν γνωρίζει ότι την στιγμή αυτή στην 5η Μονάδα χρειάζεται τουλάχιστον η κάλυψη πέντε (5) κενών θέσεων Μηχανοτεχνιτών από τις δέκα (10) που συνολικά απαιτούνται ;
Μήπως στην πρόσκληση ήθελε να προσδώσει «φωτογραφικά» χαρακτηριστικά;
 Επειδή πιστεύουμε ότι γνωρίζει τις ανάγκες των Μονάδων σε προσωπικό και επειδή δεν θέλουμε να δεχτούμε - όπως ακούγεται - για φωτογραφικά χαρακτηριστικά εύλογα αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι που αποσκοπεί η στάση του κ. Διευθυντή.
Αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες του κ. Διευθυντή για την μη επάνδρωση των κενών θέσεων εδώ  και 1-2 χρόνια πέρα από την ευθύνη της Ιεραρχίας και της Διοίκησης της ΔΕΗ.
  • Με ευθύνη του δεν έχουν καλυφθεί τέσσερες (4) θέσεις και έχουν μείνει κενές στην 5η Μονάδα από εργαζόμενους που διατέθηκαν από την 3η Μονάδα για τον σκοπό αυτό και τους μετακίνησε στον Τομέα Συντήρησης.
  • Την ώρα που δεν ζητά θέσεις Μηχανοτεχνικών εγκρίνει συνεχώς την εκτός έδρας μετακίνηση συναδέλφου από την Συντήρηση ενώ ταυτόχρονα αρνείται την μετακίνηση άλλου συναδέλφου από το ίδιο Συνεργείο που έχει υποβάλλει αίτημα να μετακινηθεί στον Τομέα Λειτουργίας για να καλυφτεί μια κενή θέση.
  • Δεν είναι επίσης άσχετο η μη αναζήτηση Μηχανοτεχνιτών με διάφορες απίστευτες αντιλήψεις που «εκτοξεύει» στους χώρους εργασίας ότι στις θέσεις εργασίας που καλύπτονται από Μηχανοτεχνικούς θα πρέπει να καλύπτονται από Πτυχιούχους και Διπλωματούχους Μηχανικούς.
Κύριε Γενικέ,
Μετά τα παραπάνω και σε συνέχεια της από 1-2-2017 συνάντησης - συζήτησης του Σωματείου μας μαζί σας, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει εκ νέου έκδοση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος στην οποία να συμπεριλαμβάνονται θέσεις Μηχανοτεχνικών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Διευθυντή ΔΕΘ: κ. Παναγιάρη Ευάγγελο
Διευθυντή ΑΗΣ Μεγ/λης - Β: κ. Λαμπρόπουλο Λάμπρο

Αρχειοθήκη ιστολογίου