Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γκρίνιες προκαλεί η αναδιοργάνωση στον ΑΔΜΗΕ

Χθες το πρωί στα e-mail εκατοντάδων εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ έφτασε επιστολή από στέλεχος της επιχείρησης, με την οποία η συγκεκριμένη τομεάρχης καταφερόταν εναντίον της διοίκησης με αφορμή την αναδιοργάνωση της εταιρείας και τις αλλαγές που προωθούνται σε αυτήν.
Αφορμή για την επιστολή που εντός της εταιρείας συζητήθηκε ευρύτατα στο εσωτερικό του ΑΔΜΗΕ, στάθηκε το γεγονός ότι ενόψει των κρίσεων για τις νέες θέσεις ευθύνης ζητήθηκε η συνέντευξη για τη νέα θέση ευθύνης της υπαλλήλου να γίνει στα αγγλικά.Πράγματι όπως εξηγούν πηγές της διοίκησης η συνέντευξη έπρεπε να γίνει στα αγγλικά, καθώς η συγκεκριμένη θέση εποπτεύεται από τον
Κινέζο γενικό διευθυντή Οικονομικών. Πηγές των εργαζομένων ωστόσο αναφέρουν ότι μετά την έλευση των εκπροσώπων του στρατηγικού επενδυτή έχουν προσληφθεί μεταφραστές, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες ή λάθη.
Πάντως, τα αγγλικά φαίνεται να είναι μόνο η αφορμή. Η επιστολή που έχει διακινηθεί ευρύτατα εντός και εκτός της εταιρείας παρουσιάζει μια εικόνα για την εταιρεία και τη νέα διοίκηση μάλλον ανησυχητική.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή γίνεται λόγος για "αντιπάθεια και απαξίωση” του προσωπικού, υποτίμηση και εξευτελισμό προσωπικοτήτων, "κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στους υπαλλήλους”, "προγραφές και ψυγειοκατάψυξη για μη αρεστούς υπαλλήλους” και "ορυμαγδό διάλυσης” της εταιρείας.
Βεβαίως υπάρχει και ο αντίλογος, καθώς η πλευρά της διοίκησης μεταφέρει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που περιγράφεται στην επιστολή. "Είναι λογικό σε μια τόσο εκτεταμένη αναδιοργάνωση να υπάρχουν πικρίες”, σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας. Εμείς έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα, το προσωπικό του ΑΔΜΗΕ μας λέει ότι για πρώτη φορά γίνονται αξιοκρατικές συνεντεύξεις και τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης και το κλίμα είναι εξαιρετικό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Με τις αποφάσεις μας διευκολύναμε την προαγωγή περισσότερων υπαλλήλων και αυτό μας αναγνωρίζεται ακόμη και στους διαδρόμους που συναντάμε τους εργαζόμενούς μας, καταλήγουν.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που πιθανόν να ρίξουν και περισσότερο φως στα τεκταινόμενα στην εταιρεία. Για παράδειγμα κάποιες πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη προετοιμαστεί συγκεκριμένο κτίριο στην περιοχή του Ρουφ, όπου θα μετακινηθούν όλοι οι τομεάρχες και διευθυντές που θα ‘’ψυγειοποιηθούν”, ώστε να απομακρυνθούν από το ‘στρατηγείο’ της εταιρείας. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, φαίνεται ότι οι αποφάσεις για την απομάκρυνση από τα κεντρικά των ψυγειοποιημένων διευθυντών θα επισπευσθούν. Ένα άλλο ζήτημα που επίσης εγείρεται από κάποιες πηγές είναι ότι έχουν φουσκώσει υπέρμετρα τα πρόσθετα διοικητικά κόστη επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό της εταιρείας. Υπό το φως των τελευταίων γεγονότων πάντως, έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση συμπαράστασης στην υπάλληλο που έγραψε την επιστολή, από το σύλλογο των μηχανικών του ΑΔΜΗΕ.
(του Χάρη Φλουδόπουλου, capital.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου