Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε leader της περιφερειακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Στόχος της ΔΕΗ είναι να αναλάβει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα την καταστήσουν leader της περιφερειακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαλκάνια και την Ιταλία, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης σε δηλώσεις του στο CNN Greece.
Αναλύοντας τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας διεθνώς, ο κ. Παναγιωτάκης εξήγησε: «Η ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και δομικών αλλαγών, και σε παγκόσμιο επίπεδο, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας. Έχουμε τα μέτρα για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, έχουμε τις ραγδαίες εξελίξεις στην
τεχνολογία, τόσο στα δίκτυα, όσο και στην αποθήκευση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βέβαια έχουμε και την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς».
Ως προς τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε: «Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υπάρχει μια ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και στα πλαίσια αυτά σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι περιφερειακές αγορές. Η δική μας περιφερειακή αγορά είναι τα Βαλκάνια και η Ιταλία».
Σε αυτά τα πλαίσια, η ΔΕΗ σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα της προσδώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης:  «Φιλοδοξούμε σα ΔΕΗ να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση και τη σωστή λειτουργία αυτής της αγοράς και, αφετέρου, με κατάλληλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να αναδειχτούμε σε leader αυτής της αγοράς, εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό brand name που έχει η επιχείρησή μας, η ΔΕΗ, διεθνώς».

 https://energypress.gr/news/panagiotakis-i-dei-filodoxei-na-anadeihtei-se-leader-tis-perifereiakis-agoras-ilektrikis

Αρχειοθήκη ιστολογίου