Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Διαφωνία Κασαπίδη με Παπαφιλίππου για ΔΕΗ – Ο νυν βουλευτής συντάχθηκε με την επίσημη γραμμή της ΝΔ

Διαχώρισε τη θέση του ο Γιώργος Κασαπίδης, από την πρόταση του πρώην βουλευτή Νίκου Παπαφιλίππου, ο οποίος σε πρόσφατη εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Εορδαίας ζήτησε να αλλάξει θέση η Νέα Δημοκρατία ως προς τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίησή της.
Ο νυν βουλευτής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, συντάχθηκε πλήρως με τη «γραμμή» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς υπογράμμισε ότι η Δυτική Μακεδονία πρέπει να παραμείνει στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων, να αναπληρώσει την χαμένη λιγνιτική παραγωγή από άλλες μορφές ενέργειας και παράλληλα να αναπληρώσει και τις χαμένες θέσεις εργασίας από τον λιγνίτη, επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές. Όμως, αυτές οι νέες επενδύσεις, θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τον Γ. Κασαπίδη τόσο από την ΔΕΗ και ειδικότερα
από τις «Ανενεώσιμες Πηγές Α.Ε.» της ΔΕΗ, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα που θα πρέπει να επενδύσει στο νέο ενεργειακό τοπίο.
Ερωτηθείς από το «e-ptolemeos.gr» ο βουλευτής Κοζάνης, αν συμφωνεί με τη θέση που εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Ν. Παπαφιλίππου, υπογράμμισε:
«Ο κ. Παπαφιλίππου εξέφρασε την προσωπική του άποψη και την τεκμηρίωσε με τα δικά του επιχειρήματα. Η δική μου θέση είναι να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση στην περιοχή μας, να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ενεργειακή ταυτότητα, ως ενεργειακή περιφέρεια της χώρας. Η όποια μείωση παραγωγικότητας της λιγνιτικής παραγωγής σε μεγαβάτ θα υποστεί η περιοχή μας, αυτή να υποκατασταθεί από άλλες μορφές ενέργειας, που θα παράγονται, ουσιαστικά να μετατραπεί η περιοχή από ένα λιγνιτικό ενεργειακό κέντρο σε ένα κέντρο ενεργειακών εξελίξεων που θα φιλοξενήσει όχι μόνο τη σύγχρονη τεχνολογία του λιγνίτη, αλλά και άλλες μορφές που θα εγκατασταθούν εδώ και παραγωγικά ως προς την ενέργεια, αλλά και ως προς τον εξοπλισμό. Για να υποκαταστήσουμε μελλοντικές χαμένες θέσεις εργασίας από τη συρρίκνωση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, από άλλες θέσεις εργασίας στον ενεργειακό τομέα από ανανεώσιμες πηγές. Εκεί λοιπόν μπορεί να συμμετέχει και η ΔΕΗ μέσα από τις «Ανανεώσιμες Πηγές Α.Ε.», αλλά και ιδιώτες που μπορούν να επενδύσουν σε ένα κομμάτι της οικονομίας, που εκτιμώ ότι από δω και πέρα θα αρχίσει να αυξάνεται και η κατανάλωση της ενέργειας από άλλες πηγές, άρα θα αυξάνεται και η ζήτηση. Αυτή λοιπόν η προσφορά και η παραγωγή θα πρέπει να γίνεται στην περιοχή μας, με όρους σαφώς και της ΔΕΗ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα».
(e-ptolemeos.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου