Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μεγαλόπολη: Σε δύο επίπεδα οι αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου κατά της πώλησης μονάδων

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης το Ενιαίο Συντονιστικό Όργανο Δ. Μακεδονίας-Μεγαλόπολης κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά την πεντάωρη-περίπου-ανοιχτή συνάντηση και αφού εξετάστηκαν όλα τα θέματα, αποφασίστηκαν τα εξής:
Α. Κλιμάκωση έκφρασης σε δύο (2) επίπεδα
1ο Επίπεδο: Αποτροπή σχεδιασμού πώλησης λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 Μεγαλόπολης, μονάδας 1 στη Μελίτη και άδειας κατασκευής μονάδας «Μελίτη 2», στη Φλώρινα, μαζί με τα Ορυχεία.
• Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, με την ψήφιση του σχεδίου νόμου, τον επόμενο μήνα, τότε θα ενεργοποιηθεί το 2ο επίπεδο.

2ο Επίπεδο: Αποθάρρυνση επίδοξων αγοραστών, μέσω της πρόταξης του σχεδίου της προώθησης των αντικινήτρων.
Β. Αγωνιστική Δράση σε 3 σκέλη
1ο Σκέλος: Συνδικαλιστική αντίδραση/κινητοποιήσεις
2ο Σκέλος: Νομική αντίδραση
– Στο μέρος των εδαφών
– Στο μέρος του συμφέροντος των Μετόχων της Επιχείρησης

3ο Σκέλος: Προώθηση πρότασης εναλλακτικής διαχείρισης, μέσω της λύσης των ΝΟΜΕ
Τέλος, το Συντονιστικό Όργανο, εξουσιοδότησε αντιπροσωπεία, η οποία και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και την παρουσία του στην Τρίπολη, για το 10ο Αναπτυξιακό, Περιφερειακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.
Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, τόνισε την ανάγκη μιας συγκροτημένης και αγωνιστικής απάντησης των δύο περιοχών μέσα από το ενιαίο συντονιστικό, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του για παραίτηση από το αξίωμα του περιφερειάρχη, καθώς και της παραίτησης του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας «παραμένει σε ισχύ». Από τη Δυτική Μακεδονία παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες Στέφανος Μπύρος και Κώστας Γέρου, ο πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς, ο εκτελεστικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παντελής Αργυριάδης, ο πρόεδρος και ο γ.γ. του Σπάρτακου Μόσχος Μόσχου και Αθανάσιος Μάστορας, ενώ έδωσαν το παρόν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δ.σ. της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευτέρης και Νίκος Φωτόπουλος.

 https://energypress.gr/news/megalopoli-se-dyo-epipeda-oi-apofaseis-toy-eniaioy-syntonistikoy-organoy-kata-tis-polisis

Αρχειοθήκη ιστολογίου