Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την εθελούσια στον ΑΔΜΗΕ

Δημήτρης Κοιλάκος
Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για «οικοιοθελή αποχώρηση» εργαζόμενων από τον ΑΔΜΗΕ, στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος που ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Βάσει της σχετικής απόφασης του ΔΣ, η εταιρεία προτείνει προς τους εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα να αποχωρήσουν εθελουσίως από την εταιρεία, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 35.000 ευρώ.
Το bonus που δίνει ο ΑΔΜΗΕ είναι 20.000 ευρώ παραπάνω από το αντίστοιχο του προγράμματος εθελουσίας της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν
περίπου 100-120 εργαζόμενοι.
Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ συνδέει το πρόγραμμα με την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ. Δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ σήμερα είναι τα 52 έτη, η διοίκηση υπολογίζει ότι αν διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022.
Με βάση της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ των μετόχων της εταιρείας, ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης για διάστημα μιας τριετίας.
Σε συνδυασμό με την εθελούσια, τις νέες θέσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ και έχουν προκηρυχθεί, καθώς και όσες προκύψουν στη συνέχεια από την εφαρμογή του μνημονιακού κανόνα για 1 πρόσληψη για κάθε 3 αποχωρήσεις, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ προσδοκά ότι θα μπορέσει να προσλάβει νεότερους εργαζομένους, με σύγχρονη κατάρτιση και εξειδίκευση.
Παράλληλα, θα μειώσει και το συνολικό μισθολογικό κόστος, καθώς οι μισθοί και τα συνεπαγόμενα για την εταιρεία κόστη για τους νέους εργαζόμενους θα είναι σημαντικά μικρότερα.

 https://energypress.gr/news/xekinoyn-oi-aitiseis-gia-tin-etheloysia-ston-admie

Αρχειοθήκη ιστολογίου