Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Από 3-5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή σε 7 συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Από 3-5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή σε 7 συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις "χρυσές" επιχορηγήσεις
Του Παναγιώτη Στάθη

Ποινή κάθειρξης από 3-5 χρόνια για 7 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σχετικά με το αδίκημα της απάτης, για την υπόθεση των αποκαλούμενων "χρυσών" επιχορηγήσεων από την εταιρεία προς τον συνδικαλιστικό φορέα, επέβαλλε το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για το αδίκημα της απάτης, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50, αναγνωρίζοντας σε όλους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και παράλληλα χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με αποτέλεσμα να φύγουν ελεύθεροι
από τη δικαστική αίθουσα.

Αθώοι ομόφωνα

Συγκεντρωτικά το δικαστήριο ομόφωνα κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο οδηγούνταν σε δίκη 59 άτομα (σ.σ ένας απεβίωσε) τα χρήματα δόθηκαν την τριετία 2008-2011 παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα για να πάρουν στη συνέχεια τον δρόμο για...πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τα αδικήματα της απιστίας  κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε απιστία, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ΔΕΗ.

Αντίθετη πρόταση

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ΔΕΗ χορήγησε και δάνειο στην ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο δεν επεστράφη ποτέ, ούτε όμως δόθηκαν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις για την λήψη του.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορουμένους.


Αρχειοθήκη ιστολογίου