Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Απονομή επαίνων και δώρων σε παιδιά μισθωτών και συνταξιούχων του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου, απένειμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους επαίνους και τα δώρα σε παιδιά μισθωτών και συνταξιούχων του ΔΕΔΔΗΕ, που αρίστευσαν για το έτος 2016-2017.
Η εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, που αποτελεί πλέον θεσμό για την Εταιρία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηαργυρίου υπογράμμισε τα εξής:

Καλησπέρα σας.
Αγαπητοί μου μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος πουβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και που έχω την τιμή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, να απονέμω τους επαίνους σε όλους εσάς.
Η σημερινή εκδήλωση είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εσάς και έχει μοναδικό στόχο να τιμήσει τον ακούραστο αγώνα που κάνετε, προκειμένου να κατακτήσετε μια εξέχουσα θέση στην κοινωνία της γνώσης. Γνωρίζω πολύ καλά, ως καθηγητής, πόσο δύσκολος είναι αυτός ο αγώνας.
Γνωρίζω επίσης ότι αυτός ο αγώνας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει άνισος λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας. Γνωρίζω όμως, ότι όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, είστε πραγματικοί μαχητές που δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, αλλά σε πείσμα των καιρών προσπαθούν για το καλύτερο. 
Ως καθηγητής, θα ήθελα επίσης να δώσω τα συγχαρητήριά μου και στις οικογένειές σας, γιατί όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με την εκπαίδευση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αριστεία βασίζεται πρωτίστως στον εαυτό σας, αλλά εξαιρετικά σημαντική είναι και η στήριξη από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους εσάς, αλλά και στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας και σας στηρίζουν. 
Είμαι από αυτούς που πιστευουν ότι η βαρειά βιομηχανία της χώρας μας δεν είναι ο τουρισμός, γιατί αυτή η δραστηριότητα, αν και συμβάλλει σήμερα στην οικονομία μας, είναι μια πολύ αβέβαιη δραστηριότητα που εύκολα επηρεάζεται από τις γενικότερες γεωπολιτικές συνθήκες γύρω μας. Η πραγματική βαρειά μας βομηχανία είναι τα μυαλά των νέων μας και η γνώση, γνώση που αποκτάμε από την βαθειά παρεξηγημένη και συκοφαντημένη παιδεία μας, στα σχολεία και πανεπιστήμια μας. 
Όλοι εσείς είστε η ελπίδα μας για το αύριο και θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο, πόσο σημαντικό είναι για τον ΔΕΔΔΗΕ, μια πολύ μεγάλη εταιρία με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά της ενέργειας, η δική σας η πορεία. Το μέλλον του ΔΕΔΔΗΕ, το μέλλον κάθε υγιούς επιχείρησης, στηρίζεται στους νέους ανθρώπους, στηρίζεται στις νέες δεξιότητες και στην εξειδικευμένη γνώση. 
Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά και Θυμηθείτε ότι... 
Κοντά στα είκοσι χρόνια που είστε οι περισσότεροι χωρίς πολλές υποχρεώσεις, χωρίς πολλά επαγγελματικά βάρη και οικογένειες κλπ... τώρα είναι ο καιρός
- Να αμφισβητείστε
- Να πάρετε ρίσκα
- Να καινοτομήσετε
- Να πρωτοτυπήσετε
- Να διερευνήσετε
- Να μορφωθείτε 
Θυμηθείτε ότι .... εκτός από την γνώση η επιτυχία βασίζεται και σε άλλες ικανότητες, όπως
 Φιλοδοξία: Να έχετε στόχους και οράματα που δεν θα τα παρατάτε ό,τι κι αν λένε οι γύρω σας.
 Ομαδικότητα: Στα περισσότερα επαγγέλματα, τη δουλειά την κάνει μια ομάδα και η επιτυχία έρχεται, σχεδόν πάντα, από ομάδες που δεν φοβούνται την κριτική, που αναζητούν το ελάττωμα σε αυτό που έφτιαξαν, για να μπορέσουν να το διορθώσουν. Ως Ηγέτες της ομάδας σας θα πρέπει να μπορείτε να θέτετε σωστούς στόχους και να την καθοδηγείτε και ενθαρρύνετε να πετυχαίνει αυτούς τους στόχους με όρεξη/πάθος. Να έχετε την ικανότητα να διαλέξετε τους σωστούς συνεργάτες σας, και να καταλαβαίνετε τί μπορεί να δώσει ο κάθε ένας από αυτούς και να βγάζετε τον καλλίτερο εαυτό τους. Να έχετε το θάρρος της διορθωτικής κίνησης, να δέχεστε γνώμες και να αξιολογείτε εναλλακτικές λύσεις. Να αναλαμβάνετε την ευθύνη της αποτυχίας και να μοιράζεστε τον έπαινο για την επιτυχία.
 Αγάπη για τη ζωή: Η χαρά και ευτυχία, σπανίως, προέρχονται μόνο από το διάβασμα και τη μελέτη, ακόμα και αν μπορούν να μας δώσουν πολύ μεγάλες χαρές. Συνήθως, όμως, δεν αρκούν για να νιώσουμε ικανοποίηση από τη ζωή μας. Παράλληλα πρέπει να μάθετε να απολαμβάνετε τους φίλους σας, τον αθλητισμό, τη ζωή, την τέχνη, την φύση, την επιστήμη, τη γνώση. Και μέσα απ’αυτήν την αγάπη για όλα όσα συνθέτουν τη ζωή, να γίνετε ολοκληρωμένοι άνθρωποι.
Να γίνετε άριστοι από επιλογή, όχι από υποχρέωση. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και τις καλλίτερες μου ευχές για μια λαμπρή επαγγελματική πορεία και κυρίως προσωπικές χαρές και επιτυχίες. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου