Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Έκκληση Παναγιωτάκη να μπουν στους λιγνίτες Έλληνες επενδυτές

Την ίδια ημέρα που η διοίκηση της ΔΕΗ δεν κατάφερε, λόγω του ρεσάλο της ΓΕΝΟΠ στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη, να πραγματοποιήσει το κρίσιμο ΔΣ της εταιρείας που θα κήρυσσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτών, ο πρόεδρος της ΔΕΚΟ Μ. Παναγιωτάκης επιχειρούσε να ανακινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από το διαγωνισμό. 
Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάληξη της διαδικασίας "αποεπένδυσης” εντούτοις δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση στους Έλληνες επενδυτές και συγκεκριμένα στις μεγάλες βιομηχανίες και τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα γίνουν παρουσιάσεις στις οποίες θα αναλυθούν όλα τα στοιχεία.

Ειδικά μάλιστα για τη βιομηχανία ο πρόεδρος της ΔΕΗ υποστήριξε ότι στο μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν τις τιμές ρεύματος που απολαμβάνουν σήμερα. Εδώ να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την ενεργοβόρο βιομηχανία το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις προμήθειας που έληξαν στο τέλος του 2017 και το θέμα των εκπτώσεων έχει παραπεμφθεί για τη ΓΣ του Ιουνίου. 
Ανεξάρτητα πάντως από το παιχνίδι τακτικής με τα βιομηχανικά τιμολόγια,  η χθεσινή νέα έκκληση Παναγιωτάκη συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις και το διαφαινόμενο αδιέξοδο στους διαγωνισμούς. 
Εκτιμάται ότι το μέχρι στιγμής διεθνές ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο έως υποτονικό, ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες επενδυτές, εμφανίζονται εξαιρετικά διστατικοί και σίγουρα όχι διατεθειμένοι να διαθέσουν τα χρήματα που ζητά η ΔΕΗ. 
Χθες πάντως ο κ. Παναγιωτάκης χαμήλωσε ακόμη περισσότερο τον πήχη, αποδίδοντας σε αστεϊσμό την αναφορά που είχε κάνει σε συνάντηση με δημοσιογράφους, περί τιμήματος 1 δις ευρώ. Μάλιστα όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ η αποτίμηση θα γίνει από ανεξάρτητους οίκους που θα δώσουν ένα εύρος τιμήματος λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα.
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά οι ακτιβισμοί της ΓΕΝΟΠ οδηγούν σε νέες καθυστερήσεις και προβλήματα για τους διαγωνισμούς, δεν περνά απαρατήρητο. Μάλιστα η διοίκηση ακριβώς επειδή αδυνατεί να ελέγξει τη ΓΕΝΟΠ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μέσω τηλεδιάσκεψης από ηλεκτρονικούς υπολογιστές τη Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο που θα αποφασίσει το διορισμό του ορκωτού ελεγκτή, των τριών συμβούλων και θα εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα της πώλησης και της γενικής συνέλευσης της εταιρείας. 
Ο κ. Παναγιωτάκης τέλος επανέλαβε ότι το Μάιο θα βγει η πρόσκληση του διαγωνισμού, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
(capital.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου