Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Δυσεπίλυτος γρίφος για τη ΔΕΗ το μέλλον του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου

Γιάννα Παπαδημητρίου
Δυσεπίλυτος γρίφος αποδεικνύεται για τη ΔΕΗ η ερμηνεία της απόφασης του Πρωτοδικείου Κοζάνης ως προς το τι σηματοδοτεί για τη διαχείριση της τέφρας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου.
Παρότι το ζήτημα συζητήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την Παρασκευή, όπως είχε γράψει το energypress, τελικά η διοίκηση της ΔΕΗ δεν κατέληξε σε αποφάσεις, με αυτές να παραπέμπονται στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 19 Μαρτίου.

Τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ έγιναν κοινωνοί των προβληματισμών που εκφράζουν υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης και στελέχη από το ΛΚΔΜ ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την παραλαβή και διαχείριση της τέφρας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.
Μια διαδικασία που θα έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία του σταθμού και την εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ μετέφεραν στο ΔΣ της επιχείρησης τον προβληματισμό τους για το ότι εάν η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει ότι η τέφρα προκαλεί προβλήματα, τότε δεν μπορεί το Ορυχείο να συνεχίσει να την παραλαμβάνει. Αν, όμως, γίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς και τελικά αποφασίστηκε, μετά και την απαραίτητη συνδρομή των νομικών υπηρεσιών, η τελική εισήγηση για τις επικείμενες κινήσεις της ΔΕΗ να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου