Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από Κ. Μασούρα


   
 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Την Πέμπτη  21 /03 /2019 και ώρα:11.00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν τα εξής θέματα Η.Δ:
1.  Διαγωνισμός αριθ. 503802/3.5.2018 για την προμήθεια μονοπολικών και τριπολικών αποζευκτών 20 KV με μονωτήρες πορσελάνης.
-Μείωση της προς προμήθεια ποσότητας είδους του πιο πάνω διαγωνισμού.
-Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.
Απόφαση Δ.Σ με μία αποχή.
1.Εγκρίνει τη μείωση της αρχικά διακηρυχθείσας ποσότητας του είδους 1 του διαγωνισμού αριθμ.503802/03.05.2018 (μονοπολικοί αποζεύκτες 20KV,εξωτερικού χώρου, υπερενισχυμένης μόνωσης) κατά 40 τεμάχια, ενδεικτικής προϋπολογισμένης αξίας € 2.800,00 διαμορφώνοντας την προς ανάθεση ποσότητα του είδους 1 σε 8 τεμάχια.
2.Εγκρίνει, τα αποτελέσματα και την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου, του διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία, αριθμ. 503802/03.05.2018 για τη συνολική προμήθεια 6.528 τεμαχίων (όπως διαμορφώθηκε μετά τη μείωση της ποσότητας του είδους 1) – πέντε (5) ειδών Μονοπολικών & Τριπολικών Αποζευκτών 20KV με
μονωτήρες πορσελάνης, του οίκου ΒΗΜΚΑ Ε.Π.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος € 1.114.776,00 (πλέον Φ.Π.Α).
3.Εξουσιοδοτεί το ΓΔ/ΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου, είτε κατακύρωσης, είτε ματαίωσης της διαδικασίας.   
2.     Διαγωνισμός αριθ. 507702/31.5.2018 για την προμήθεια τηλεχειριζόμενων διακοπτών αυτόματου επαναφοράς, εναερίων δικτύων Μ.Τ.
-Τελική κατάταξη παραδεκτών προσφορών στον πιο πάνω διαγωνισμό.
-Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.
Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
1.Εγκρίνει την τελική κατάταξη των παραδεκτών προσφορών και την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού 507702/31.05.2018 για την προμήθεια Τηλεχειριζόμενων Διακοπτών Αυτόματου επαναφοράς, εναερίων δικτύων Μ.Τ., της εταιρείας «JOONGWON Co., Ltd», έναντι συνολικού τιμήματος 5.256.100,00€, πλέον 88.830,00€ για κόστος εκτέλεσης δοκιμών τύπου, για παράδοση στην 1028 Περιφερειακή Αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ, στο Καλιστήρη, επί αυτοκινήτου του Αναδόχου.
2.Εξουσιοδοτεί τον ΓΔ/ΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου, είτε κατακύρωσης είτε ματαίωσης της διαδικασίας.
3.   Διαγωνισμός αριθ. ΔΠΑ/1/2018 για την παροχή των υπηρεσιών: «Εκτέλεση εργασιών κλαδέματος ή κοπής δέντρων που γειτνιάζουν με τα εναέρια δίκτυα Διανομής» & «Εκτέλεση εργασιών αποψίλωσης κάτω από τα σημεία ζεύξης, προστασίας και Υ/Σ του δικτύου Μ.Τ» στις 58 διοικητικές Περιοχές της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. σε όλη την Ελλάδα.
      Επικύρωση των αποτελεσμάτων του πιο πάνω διαγωνισμού και ανάθεση της υπόψη     παροχής υπηρεσιών.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
      1.Εγκρίνει την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ΔΠΑ/1/2018, για την ανάδειξη Αναδόχων, στις τριάντα οκτώ (38) από τις πενήντα οκτώ (58) Περιοχές ΔΕΔΔΗΕ που προκηρύχθηκαν με την υπόψη Διακήρυξη και την ανάθεση της Παροχής Υπηρεσιών στους δεκαοκτώ (18) Προσωρινούς Αναδόχους, σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης ΔΠΑ/1/2018 και τα συνημμένα σε αυτή Τεύχη.
      2.Η σύναψη των Συμβάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη λήψη της σχετικής έγγραφης ειδοποίησης και εφόσον προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
      3.Οι συμβάσεις να έχουν διάρκεια δύο (2) έτη.
      Ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί το δικαίωμα, με μονομερή απόφασή του εκδιδόμενη κατά την κατακύρωση ή και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των Συμβάσεων:
i.Να αυξήσει τη διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) της Συμβατικής χρονικής διάρκειας, με τους ίδιους όρους και με Τιμές Μονάδας ίσες προς τις Συμβατικές ή

      ii.Να μειώσει τη διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα μέχρι τριάντα τοις εκατό (30%) της Συμβατικής χρονικής διάρκειας, με τους ίδιους όρους και με Τιμές Μονάδας ίσες προς τις Συμβατικές.

      iii.Να επαυξήσει την ποσότητα των προς παροχή υπηρεσιών μέχρι ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) επί της αξίας, χωρίς μεταβολή στις Συμβατικές Τιμές Μονάδας.

      iv.Να μειώσει την ποσότητα των προς παροχή υπηρεσιών μέχρι ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) επί της αξίας, χωρίς μεταβολή στις Συμβατικές Τιμές Μονάδας.

      Οι επαυξήσεις και οι μειώσεις αυτές επιφέρουν αντίστοιχη μεταβολή της Συμβατικής αμοιβής και είναι υποχρεωτικές για τους Αναδόχους, οι οποίοι δεν δικαιούνται να εγείρουν άλλες απαιτήσεις.

      4.Τον ορισμό του Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, να προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης εργασιών των Συμβάσεων και να την γνωστοποιήσει στους Αναδόχους κάθε Περιοχής ΔΕΔΔΗΕ, με την έγγραφη Ειδική Πρόσκληση της υποπαραγράφου 21.1. του Άρθρου 21 της Διακήρυξης, που επέχει θέση της Επιστολής Αναγγελίας Ανάθεσης της Σύμβασης.

      5.Τον ορισμό του Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, ή κωλυομένου τούτου, ενός εκ των Βοηθών Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, να υπογράψει τα σχετικά Τεύχη των Συμβάσεων. 

      4. Υποβολή προς έγκριση της αποδέσμευσης της μισθωτής της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ Σοφίας (Α.Μ.76822 ΔΟ1/Α) προκειμένου να μετακινηθεί στη ΔΕΗ Α.Ε.

       Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη. 

      Εγκρίνει την αποδέσμευση της μισθωτής της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ Σοφίας του Αγησιλάου (Α.Μ.76822 – ΔΟ1/Α), προκειμένου να μετακινηθεί στη ΔΕΗ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.4533/2018.  

Έθεσα τα εξής θέματα προ Ημερησίας Διάταξης:



1.Ζήτησα όπως  η Εταιρεία να ορίσει αρμόδιους συναδέλφους για την παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής των συμβατικών υποχρεώσεων του συμβολαίου με την Ευρωπαϊκή Πίστη (για τυχόν διενέξεις, αμφισβήτηση δαπάνης, παροχές υπηρεσιών) για την παρακολούθηση της σύμβασης έως τη λήξη της. Επίσης πρόγραμμα ενημέρωσης του προσωπικού από εκπροσώπους της Ασφαλιστικής Εταιρείας.

2. Επανάφερα το θέμα του επιδόματος της κατηγορίας Τ4 Δ.Δ ΕΣΣΕ/95 για επέκταση του και στους νεότερους συναδέλφους, ώστε να αποκατασταθεί παλαιότερη αδικία.

Περιμένω από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόταση προς το Δ.Σ ώστε να ενημερωθούν τα μέλη (άλλωστε είναι και θέση των συνδικάτων για ίση αμοιβή στην ίδια εργασία).  

3 .Έφερα προς συζήτηση σε επόμενο Δ.Σ τρόπους αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης κλοπής Μ/Σ από τα δίκτυα μας που δημιουργούν μεγάλο κόστος και πολλά παράπονα από τους χρήστες. 

4. Ζήτησα επίσης ενημέρωση για τους κύριους στόχους του ΔΕΔΔΗΕ που αφορούν το 2019.

Αρχειοθήκη ιστολογίου