Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν (;) στο ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Επιλεκτικές προκηρύξεις για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεις σε διάφορα επίπεδα της ιεραρχίας του ΔΕΔΔΗΕ. Σημαντικές θέσεις ευθύνης που καλύπτονται «προσωρινά» με αναπλήρωση (δηλ. χωρίς προκήρυξη). Άλλες θέσεις ευθύνης που παραμένουν κενές επί μακρώ (χωρίς να έχει βγει σχετική προκήρυξη ή να έχει γίνει προσωρινή αναπλήρωση). Αν μη τι άλλο, μόνο υγεία δεν αποπνέει μια τέτοια εικόνα για μια επιχείρηση.
Κι όμως, αυτή είναι η εικόνα που καταγγέλλεται για τον ΔΕΔΔΗΕ από εργαζόμενους της επιχείρησης, που μάλιστα κάνουν λόγο και για απόπειρες βολέματος ημετέρων και εκδικητικότητας έναντι άλλων.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στις πρακτικές αυτές αποδίδεται και η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση μεγάλων έργων που έχει αναλάβει να προωθήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. 
Μάλιστα, η καταγγελία από την πλευρά του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ & ΑΔΜΗΕ γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένη, καθώς ευθύνες για τη συγκεκριμένη κατάσταση αποδίδονται σε συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης μιας εταιρείας της οποίας η κυβέρνηση έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ εδώ και καιρό, χωρίς ακόμα κάτι τέτοιο να έχει συμβεί.
Η σιωπή από μέρους των καταγγελλόμενων, ιδίως από τη στιγμή που οι καταγγελίες γίνονται δημόσια, προκαλεί αν μη τι άλλο εύλογες αμφιβολίες και αλγεινή εντύπωση (για να το θέσουμε κομψά)…



Αρχειοθήκη ιστολογίου