Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Βλάση - Προέδρου ΔΕΗ | Μπαίνει τέλος στην ανασφάλεια των εργαζομένων - Ξεκινά πάλι η λειτουργία των μονάδων στη Μεγαλόπολη!

Μία εξαιρετικά θετική είδηση προέκυψε από τη συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Κώστα Βλάση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Στάσση. Μία είδηση που ουσιαστικά βάζει τέλος στην ανασφάλεια και την αγωνία των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, που είχε προκύψει με την παύση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4, λόγω μη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Ο κ. Βλάσης, ο οποίος έχει δείξει κατ' επανάληψη το ενδιαφέρον του, για το μέλλον της ΔΕΗ και των εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον κ. Στάσση και στο τέλος της συνάντησης έγινε γνωστό ότι άμεση θα επαναλειτουργήσει η 4η Μονάδα και προχωρούν οι προσπάθειες για να γίνει το ίδιο και με την 3η Μονάδα της Μεγαλόπολης. Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ τόνισε:

 "Η αδιαφορία και η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στο κλείσιμο των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη...εμείς τις ξανανοίγουμε! Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στην άμεση επαναλειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ Β της Μεγαλόπολης. Ενώ μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό του Γεράσιμο Θωμά καταβάλλονται οι απαραίτητες προσπάθειες, ώστε να επαναλειτουργήσει και η μονάδα 3 του ΑΗΣ Α. Το ζήτημα των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) θα μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και πολύ καιρό, όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αμέλησε το ζήτημα ως συνέπεια του τραγικού τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε συνολικά την υπόθεση της ΔΕΗ. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Μεγαλόπολη τόσο σήμερα όσο και για το μέλλον και τη μεταλιγνιτική φάση, στην οποία θα εισέλθει."

Αρχειοθήκη ιστολογίου