Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΗ: Ξανά στο data room οι επενδυτές για το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Κωνσταντίνος Φιλίππου
Με νέα δεδομένα ενημέρωσε η ΔΕΗ το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως αναφέρουν πηγές του energypress, η διαδικασία για την έκδοση του πρώτου τμήματος των απλήρωτων λογαριασμών διάρκειας 60 ημερών, συνεχίζεται κανονικά και η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης επικαιροποίησε τα δεδομένα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα του υποψήφιους επενδυτές να μπουν ξανά στο data room προκειμένου να ελέγξουν τα νέα στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν μία βελτίωση της εικόνας ως προς την εισπραξιμότητα.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο είναι καθοριστικό ώστε να πειστούν τα υποψήφια funds προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την εταιρία λαμβάνοντας ως εγγυήσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ.
Η αποτίμηση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει τη διαδικασία στο επόμενο βήμα, που θα είναι, αναφέρουν πηγές, η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για τους όρους της έκδοσης. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής ορίζοντας για το πότε θα είναι έτοιμη η έκδοση του πακέτου των απλήρωτων λογαριασμών και αναμένεται να αποφασιστεί ή σε κάποια από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου ή εντός του Νοεμβρίου.
Η τιτλοποίηση, ως γνωστόν θα προσφέρει σημαντική ανάσα ρευστότητας στην εταιρία, η οποία φυσικά θα πρέπει να διεκδικήσει την αποπληρωμή των οφειλών από το πακέτο των λογαριασμών που θα δώσει ως εγγύηση στους επενδυτές.





Αρχειοθήκη ιστολογίου