Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΚΕ/ ΕΤΕ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ


Η ΔΕΗ και οι θυγατρικές της εταιρείες κληρονόμησαν πολλά οικονομικά προβλήματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση Παναγιωτάκη. Εκτός των οικονομικών προβλημάτων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη γκεμπελική προπαγάνδα από τα «ορφανά» που άφησε πίσω της η κυβέρνηση. σε διάφορα μετερίζια.
Απορίας άξιων, το κομματικό παραλήρημα και το απύθμενο θράσος από τα γκρουπούσκουλα του πρώην καθεστώτος, που μιλούν για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τους ΑΗΣ Μεγαλόπολης, την 3 και την 4 μονάδα , που  έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας και οι δύο μονάδες, μετά την απόφαση του Συμβουλίου  Επικρατείας, σπέρνοντας ανησυχία και αναβρασμό στις τάξεις των εργαζομένων και στην τοπική κοινωνία.
Εν προκειμένω. σύμφωνα με το σκεπτικό απόρριψης  του ΣτΕ  η ισχύς της αρχικής ΑΕΠΟ είχε λήξει το αργότερο με την πάροδο δεκαετίας από την έκδοσή της (δηλ. είχε λήξει το Σεπτέμβριο του 2016 πρβ. ΣτΕ 2722/2017), και για την ανανέωση ή τροποποίησή της, μετά την κατά τα ανωτέρω λήξη της, έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία εξ αρχής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, κατόπιν εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Λίγους μήνες όμως πριν από το νόμο για το ξεπούλημα των μονάδων ( Απρίλιος 2018) το ΥΠΕΝ εξέδωσε την Α.Ε.Π.Ο. για τους σταθμούς της Μεγαλόπολης και άφηνε έτσι εκτεθειμένη  την διοίκηση της Δ.Ε.Η. να λειτουργεί τις μονάδες χωρίς ουσιαστικά περιβαλλοντικούς όρους
Για αποκατάσταση της αληθείας, μπορούν να μας απαντήσουν αυτοί οι «κύριοι», που ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δεν μιλούσαν για αυτό το φλέγον θέμα; Τι κάνανε πριν πέντε με έξι μήνες και δεν μιλάγανε;, μήπως τότε θα ενοχλούσαν τους πολιτικούς τους φίλους ή άφηναν το ζήτημα αυτό να  περάσει εν κρυπτό τη στιγμή που είχαν ως προτεραιότητα το ξεπούλημα των πιο πάνω μονάδων;
Τι έκαναν οι τότε υπουργοί ενέργειας για το ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων και τι έκανε η υπεύθυνη και αρμόδια Διοίκηση της θυγατρικής Μεγαλόπολης; Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής νίπτει τας χείρας; Τι έχει να πει στους εργαζόμενους των πιο πάνω μονάδων και στην τοπική κοινωνία;,
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους αυτοί που στρουθοκαμηλίζουν και παριστάνουν τους δημόσιους κατήγορους, γιατί κανείς τους δεν πρόκειται να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, όταν είναι και μέλη της, ώστε να  ξεφύγουν από τη γενική κατακραυγή και την απόδοση των ευθυνών τους.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί, κομματικά φερέφωνα και παραχαράκτες της αλήθειας.
Η Διοίκηση της θυγατρικής Μεγαλόπολης είναι βαθύτατα εκτεθειμένη και ανεπαρκής στο έργο της. Το μόνο που της απομένει είναι να αποχωρήσει από τα ηνία της επιχείρησης πριν βρεθεί στη δυσχερή θέση να λογοδοτήσει για τις πράξεις της.
Τέλος, οφείλει η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ και το υπουργείο ενέργειας να προχωρήσουν άμεσα τις ενέργειες για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τις συγκεκριμένες μονάδες.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου