Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κοπανάκης: Δρομολογούνται επενδύσεις 2.2 δισ. ευρώ από τη ΔΕΗ

 

Λιγνιτική μονάδα ΔΕΗ

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιάννης Κοπανάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο «Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης» που διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και την Vertical Solutions SA, σε συνεργασία με το

Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επισήμανε το γεγονός πως δρομολογούνται από τη ΔΕΗ επενδύσεις που θα ανέρχονται στα 2.2 δις. ευρώ.

H μεγάλη αυτή επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 900 μόνιμες και 3000 προσωρινές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής διαδικασίας. Μέσω των επενδύσεων αυτών αναμένεται να δημιουργηθεί ένα «οικολογικά φιλικό» ενεργειακό χαρτοφυλάκιο το οποίο θα ακολουθεί το ΣΔΑΜ και το masterplan απολιγνιτοποίησης. Το νέο αυτό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ θα βασίζεται κυρίως σε έργα αποθήκευσης με αντλησοταμίευση και μπαταρίες, καθώς και έργα παραγωγής υδρογόνου και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος τηλεθέρμανσης, το οποίο θα αποτελεί μια οικονομικά βιώσιμη και λογική λύση.

 Ο κ. Κοπανάκης τόνισε επίσης πως υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο ιδιωτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ το οποίο ανέρχεται σε έργα αξίας 1 δισ. ευρώ και μεσω αυτού αναμένεται να δημιουργηθούν στις περιοχές, που επικεντρώνει το masterplan απολιγνιτοποίησης, 1700 μόνιμες και 2900 προσωρινές θέσεις εργασίας.

 ypodomes.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου