Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

"Κύριε Στάσση, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η εταιρεία πλήρωσε για αυτό το λογότυπο αίσχος"





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ

          Προς: Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε κ. Γεώργιο  ΣΤΑΣΣΗ.

Κύριε Πρόεδρε και Δ/ντα Σύμβουλε Την Δευτέρα 05/10/2020 το απόγευμα, σε μια “φαντεζί”  διαδικασία, έτσι όπως αρμόζει σε μεγάλη εταιρεία και είμαστε σύμφωνοι μέχρι εδώ, παρουσιάσατε το νέο λογότυπο της ΔΕΗ. Σε αυτή λοιπόν την διαδικασία προβάλατε και βίντεο κάνοντας ιστορική αναδρομή στην εταιρεία,της οποίας ηγείστε και προβλήθηκε πολλές φορές το ιστορικό της λογότυπο που την συνοδεύει και την προβάλει 70 χρόνια, με μια μικρή παραλλαγή που έγινε το 2000 χωρίς να αλλοιώνει το αποτύπωμα της. Εκείνο το πρωτοποριακό λογότυπο κύριε Στάσση, κουβαλούσε την ιστορία της χώρας τονίζοντας τρία πράγματα:

Το όνομα της εταιρείας με τα αρχικά αυτής και με τους κεραυνούς που συμβόλιζαν το αντικείμενο της που δεν ήταν άλλο από τον ηλεκτρισμό,  αλλά και την μεγάλη της δύναμη.

Εσείς λοιπόν κύριε Στάσση, χτες παρουσιάσατε ένα λογότυπο που όσο θετικά και να θέλουμε να το δούμε, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν παραπέμπει σε εταιρεία ηλεκτρισμού και σίγουρα είναι κάτι που δεν έχει δύναμη. Κύριε Στάσση οι μεγάλες εταιρείες όπως αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα ακόμα και επώνυμες εταιρείες ρούχων, δεν αλλάζουν το σήμα τους όταν αλλάζουν μοντέλα και μπλουζάκια.

Είναι το βαρύ brand name που λένε και στο χωριό μας κύριε Στάσση.

Αυτό το σήμα που παρουσιάσατε στις 05-10-2020 ήμαστε σίγουροι ότι μόνο στον Χατζηδάκη άρεσε, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν θέλει μεγάλη και δυνατή ΔΕΗ.

Κύριε Πρόεδρε, η θέση που σήμερα κατέχετε είναι περιστασιακή.

Πολλοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι που πέρασαν για κάποιους λόγους που αφορούν την εταιρεία, τους θυμόσαστε και είναι λίγοι αυτοί. Άλλους τους έχουμε ξεχάσει τελείως. Εσείς είστε ένας νέος άνθρωπος, θα λέγαμε και συμπαθής από την συνάντηση που είχαμε μαζί σας.

Μην ανησυχείτε θα μείνετε και εσείς στην μνήμη μας, διότι επί των ημερών σας γίνεται η βίαιη απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, γνωρίζοντας όμως ότι αυτή είναι Κυβερνητική Επιλογή.

Θα μείνετε όμως στην μνήμη μας και για το λογότυπο αηδία που παρουσιάσατε.

Κύριε Στάσση, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η εταιρεία πλήρωσε για αυτό το λογότυπο αίσχος που παρουσίασε, ακόμα σώζεται η κατάσταση και έτσι όπως έγινε.

Σας έχουμε πρόταση και δωρεάν. Τολμήστε το κύριε Πρόεδρε, είναι πραγματικά έγκλημα αυτό που έγινε και θα σας ακολουθεί μια ζωή.

                                                                                                               Με εκτίμηση.

Για το Δ.Σ.

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                 Ε.ΥΦΑΝΤΗΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου