Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός επισπεύδουν τις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Στο νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης που κατατέθηκε στη Βουλή επιταχύνεται η διαδικασία ορισμού του (ρυθμιζόμενου) εσόδου του Διαχειριστή , δηλαδή του «φιλέτου» που ενδιαφέρει τους ιδιώτες , με επίσπευση των σχετικών διαδικασιών στη ΡΑΕ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει διατυπώσει έγκαιρα και με σαφήνεια την αντίθεσή της στη μεταφορά των παγίων της Διανομής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ και τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Διατυπώνουμε διαχρονικά και με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση γιατί υποστηρίζουμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία , πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο Όμιλος ΔΕΗ , ένας βιομηχανικός όμιλος στρατηγικού χαρακτήρα δεν μπορεί να σωθεί με τον τεμαχισμό και την εκποίησή του. στα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κυβέρνηση έχει ευθύνη και υποχρέωση να διαχειρίζεται με προσοχή το κεφάλαιο που λέγεται ΔΕΗ !

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ