Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αδαμίδης: Καθρεφτάκια για τους “ιθαγενείς” Δυτικομακεδόνες η πρόταση του Προέδρου της ΔΕΗ για Φ/Β 2.5 GW στα ορυχεία

 

Καθρεφτάκια για τους “ιθαγενείς” Δυτικομακεδόνες και Αρκάδες είναι η πρόταση του Προέδρου & ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΕ προκειμένου να εγκαταστήσει Φ/Β 2.5 GW στα ορυχεία των περιοχών, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος υποστήριξε παράλληλα τα εξής:

"Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει το σχέδιό του ως “ευκαιρία” για τους κατοίκους των περιοχών, αφού αν αγοράσουν μερίδια των 1000 ευρώ που θα εκδώσει η ΔΕΗ, η απόδοσή τους θα κυμαίνεται γύρω στο 8%. δηλαδή οι “επενδυτές” Δυτικομακεδόνες και Αρκάδες για κάθε 1000 ευρώ που θα επενδύουν θα κερδίζουν 80 ευρώ!!! Περάστε κόσμε…..

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να ¨ξεγελάσει” τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και να “καλύψει” με καθρεφτάκια περισσότερα από 80.000 στρέμματα τα οποία προφανώς δεν θα αποκαταστήσει όπως έχει σαφή υποχρέωση, για να επαναποδοθούν στον πρωτογενή τομέα.

Ταπεινή εκτίμησή μου είναι ότι 80.000 στέμματα καλλιεργήσιμων

και γιατί όχι αρδευτικών εκτάσεων, (αφού μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα νερά που σήμερα χρησιμοποιούνται για τους πύργους ψύξεως των ΑΗΣ), μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες με θετικότερα αποτελέσματα στο τεράστιο πρόβλημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, από τα

καθρεφτάκια για τους Ιθαγενείς!!!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου