Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Απορρίφθηκε η αίτηση του ΑΔΜΗΕ για επανέναρξη των εργασιών στον Δυτικό Διάδρομο

 

Απορρίφθηκε η αίτηση του ΑΔΜΗΕ για επανέναρξη των εργασιών στον Δυτικό Διάδρομο

Απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαβρύτων την αίτηση του ΑΔΜΗΕ για επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του Δυτικού Διαδρόμου.  

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα παραμείνει εν ισχύι η προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Η εκδίκαση δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 7 Ιανουαρίου, όταν και εκπνέει η τρέχουσα ΠΝΠ που διέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων υπό συνθήκες covid-19.

Με βάση μάλιστα την εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα μας, θεωρείται περίπου βέβαιο πως θα ανανεωθεί η ΠΝΠ και μετά τις 7 Ιανουαρίου, παρατείνοντας επομένως τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων. Κάτι που σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27/11 πέντε μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου του ΑΔΜΗΕ, επικαλούμενες οπτική όχληση μεταξύ άλλων. Το Πρωτοδικείο εξέδωσε επίσης προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών. Έτσι, με την αίτησή του, ο ΑΔΜΗΕ διεκδικούσε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής.

Η νομική εμπλοκή αφορά την εγκατάσταση των δύο τελευταίων πυλώνων του Δυτικού Διαδρόμου (σε σύνολο 310 πυλών που περιλαμβάνει η γραμμή Μεγαλόπολης-Πάτρας), ο οποίος είναι ολοκληρωμένος κατά 98%. Η εγκατάστασή τους θα ανοίξει τον δρόμο για τη λειτουργία μίας κρίσιμης υποδομής για την ευστάθεια του Νότιου Συστήματος και την ασφάλεια τροφοδοσίας.  

Οι δύο πυλώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων από τη Μονή, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της όδευσης, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΝ από το 2014 βάσει ΑΕΠΟ.


Κώστας Δεληγιάννης

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου