Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΗ: σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διεύθυνση Υπηρεσιών-Στέγασης (ΔΥΣ)

 

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΔΕΗ Α.Ε. στη διοργάνωση του διαγωνισμού  Facilities Management Awards 2020  που οργανώθηκε από την Boussias Communications.

Στα Facilities Management Awards 2020 συμμετείχαν και βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί, φορείς, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών, τόσο για τις βέλτιστες πρακτικές συνολικής διαχείρισης των εγκαταστάσεων τους, όσο και για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσα σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον. Τα δυο αυτά βραβεία αποτελούν βαρόμετρο της συμπεριφοράς της ΔΕΗ Α.Ε, για τη διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και εγκαταστάσεων υποδομών και μέσων ,σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον. Επιβραβεύουν την καινοτομία, την ιδέα ,την περιβαλλοντική ευαισθησία, την καινοτομία στην διαχείριση των εγκαταστάσεων τους και την ανάληψη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεισφέροντας στην αύξηση της επιχειρηματικής φήμης της Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ Α.Ε  απέσπασε:

 

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  

Στον πυλώνα «FM Activities/Accets » για την υποψηφιότητα στην  κατηγορία βράβευσης

« Διαχείριση Ενέργειας & Πιστοποίηση / Energy Management & Certifications»

GOLD

Διεύθυνση Υπηρεσιών-Στέγασης (ΔΥΣ) της ΔΕΗ Α.Ε. : Βελτίωση της Ενεργειακής Επίδοσης των κτιρίων της ΔΕΗ Α.Ε., εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 50001:2011

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ(ΔΥΣ) προχώρησε στη διαρκή βελτίωση της Ενεργειακής Επίδοσης των κτιρίων της Επιχείρησης, εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 50001:2011 διασφαλίζοντας:

·         Την συμμόρφωση με τις εφαρμοστέες νομικές ,κανονιστικές και άλλες απαιτήσεις που αφορούν την λειτουργία των κτηρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

·         Την παρακολούθηση και μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας και την αναγνώριση των σημαντικών ενεργειακών χρήσεων.

·         Τη θέσπιση ενεργειακών σκοπών και στόχων, το σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων και την υλοποίηση τους μέσω διαθεσιμότητας των αναγκαίων πληροφοριών και πόρων

·         Την προμήθεια ενεργειακών αποδοτικών προϊόντων όποτε αυτό είναι εφικτό.

·         Την εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας όπως την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού των κτιρίων με ενεργειακά αποδοτικότερο καθώς και η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση του προσωπικού για τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Η προσπάθεια ξεκίνησε με το όραμα εφαρμογής των Αρχών Αειφορίας στην κτιριακή υποδομή της Επιχείρησης, ως κομμάτι της ευρύτερης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της.

Η ΔΥΣ εκπαιδεύει συνεχώς το προσωπικό της στην εφαρμογή του προτύπου ISO 50001:2018 καθώς και σε όλες τις κανονιστικές οδηγίες για να είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής.

Με αυτή τη πιστοποίηση ενισχύθηκε ουσιαστικά η τεχνογνωσία των στελεχών της επιχείρησης και τους δίνεται η δυνατότητα να συνεισφέρουν στις νέες δραστηριότητες όπως παροχή ενεργειακών υπηρεσιών σε πελάτες της.


ΒRONZE ΒΡΑΒΕΙΟ

Στον πυλώνα FM Activities/Accets για την υποψηφιότητα στην  κατηγορία βράβευσης

ΑνακατασκευήΑνακαίνιση Κτιρίων / RebuildingRefurbishmentRenovations

BRONZE

Διεύθυνση Υπηρεσιών-Στέγασης (ΔΥΣ) της ΔΕΗ Α.Ε. : Ανακαίνιση και Βελτίωση Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίου της ΔΕΗ Α.Ε. στο Παγκράτι

 

Βασικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της ΔΥΣ είναι η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών της Επιχείρησης ώστε αυτές να διασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες και να εξυπηρετούν στον μέγιστο βαθμό τους πελάτες της, να εξασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον για τους εργαζόμενους της, να προάγουν την ενεργειακή συνείδηση της και να προωθούν την εταιρική της οπτική ταυτότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκε η ανακαίνιση και ενεργειακή βελτίωση του κτιρίου της Επιχείρησης στο Παγκράτι. Δημιουργήθηκε έτσι ένα σύγχρονο κτίριο Α ενεργειακής κλάσης, με υψηλή αισθητική και δυναμική εταιρική ταυτότητα, όπου έγινε αντικατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και δομικών στοιχείων με ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα.Αυτή η δράση αναβάθμισε ενεργειακά το κτίριο ,την εικόνα της Επιχείρησης καθώς και την ευρύτερη περιοχή.

 


Αρχειοθήκη ιστολογίου